Reklame

Trideset stepeni Celzijusovih ispod nule, ledene kiše i jake mećave biće naša svakodnevica punih pet meseci.BEOGRAD - Svi ćemo se zalediti ove zime.
Meteorološki eksperti prognoziraju da će ove godine cela Evropa biti suočena s najhladnijom zimom u poslednjih sto godina! Temperature od 30 stepeniCelzijusovih ispod nule, snažne oluje, mećave i ledena kiša od decembra pa sve do aprila sledeće godine biće naša svakodnevica.
Nakon ovih nemilih prognoza, ljudi širom Evrope su se uspaničili, pa su već počeli da se pripremaju za „ledeno doba“. Oni koji to sebi mogu da priušte planiraju da odu u toplije krajeve sveta i tako izbegnu jaku zimu.
Zima do aprilaRuska radio-stanica Glas Rusije prenela je izveštavanja bečkog dnevnika Esterajh da zima koja nas očekuje može slobodno da se nazove zimom veka. Nemački meteorološki ekspert Dominik Jung, koji je prognozirao ledenu zimu, istakao je da će najgore biti u januaru i februaru, kada ćemo biti najviše vetra, a temperatura će se spuštati čak do 30 stepeni ispod nule.
Što je najgore, on tvrdi da ledeni talas neće biti kratkotrajnog karaktera, već će nas pratiti cele zime, sve do aprila. Čak će se i u poodmaklom proleću osećati posledice neuobičajeno hladne zime, pa sunčane dane nećemo imati sve do kraja aprila.
NepouzdanoS druge strane, domaći meteorolozi ne veruju u ove informacije već ih nazivaju nepouzdanim. Oni tvrde da narod ne treba da se plaši niti treba da unapred preduzima bilo kakve mere.
- Sve ovo u vezi s ledenom zimom su proizvoljne informacije. One definitivno ne potiču iz meteoroloških oficijelnih službi jer, pre svega, one ne objavljuju tako dugoročne vremenske prognoze, a svakako ne bi bile toliko senzacionalne i upućene samo medijima, već bi, da zaista ima opasnosti, bile upućene i čelnicima Evropske unije.
Pogotovo što je Evropa složen sistem kad je u pitanju vremenska prognoza na duže, jer postoji dosta različitih uticaja sa zapada, juga, iz severne Afrike i Sibira, sa Atlantika. Recimo, jedino je na Maldivima moguće prognozirati tako dugoročnu vremensku prognozu jer je tamo vreme izvesno i po deset godina - kažu meteorolozi i dodaju da nema mesta za paniku.Smrzao se dok je gledao mapeNemački meteorološki ekspert Dominik Jung pregledao je meteorološke karte i prognostičke modele, nakon čega je rekao da ga od prognoze već sada hvata jeza.
- Meni je hladno već sada, dok samo posmatram meteorološke mape. Biće ledeno - rekao je Jung.

0 коментара:

Постави коментар