Reklame

Jovanka Broz (89) najverovatnije će, kako je i želela, biti sahranjena u Kući cveća na Dedinju, gde već počiva njen suprug Josip Broz Tito, predsednik nekadašnje SFRJ i lider Komunističke partije Jugoslavije!

Lekari ne mogu da daju prognoze: Jovanka Broz
Lekari ne mogu da daju prognoze: Jovanka Broz | Foto: A. Anđić
Međutim, kako nezvanično saznajemo, zbog brojnih komplikacija, Jovanka, koja je zbog naglog pogoršanja zdravstvenog stanja stavljena na aparat za veštačko disanje, kada umre, neće biti položena u istu grobnicu u kojoj se nalaze posmrtni ostaci Tita!

Kako su mediji pisali, do potpredsednika Vlade Rasima Ljajića i generalnog sekretara Vlade Veljka Odalovića u četvrtak je stigla molba Jovanke Broz da bude sahranjena pored Tita, u Kući cveća. Predstavnici Vlade, kako tvrdi izvor “Alo!” iz Vlade Srbije, tu želju će joj i ostvariti. Da se na tome radi, potvrdio je za naš list ministar Rasim Ljajić.

- Činimo sve što je u našoj moći da izađemo u susret Jovankinim željama. Međutim, postoje izvesne formalne prepreke na kojima trenutno radimo da ih otklonimo - rekao je Ljajić i dodao da će se više informacija o tome imati u ponedeljak.

Zajedno u Kući cveća: Tito i Jovanka
Zajedno u Kući cveća: Tito i Jovanka
Inače, zdravstveno stanje Jovanke Broz, koja je odlikovana i činom potpukovnika zbog zasluga u Drugom svetskom ratu, juče se pogoršalo. Ona se nalazi u šok-sobi i povezana je na aparat za disanje.

- Nikakve prognoze ne možemo da dajemo. Ona je životno ugrožena i priključena na aparate - rekao je juče dr Zlatibor Lončar, direktor Urgentnog centra.

Kako “Alo!” saznaje, Jovanka je svesna, ali zbog aparata ne može da priča. Zbog teškog stanja zabranjene su joj sve posete. Podsetimo, Titova udovica, koja je 23. avgusta u teškom stanju primljena u Urgentni centar, u četvrtak je zbog naglog pogoršanja zdravstvenog stanja stavljena na aparat za veštačko disanje.
Muzej istorije Jugoslavije: Nismo dobili nikakav zahtev!

U Muzeju istorije Jugoslavije, u okviru kojeg se nalazi Kuća cveća, gde počiva Josip Broz Tito, juče nismo mogli da dobijemo informacije kakve komplikacije postoje u vezi sa sahranjivanjem Jovanke u grobnicu u kojoj se već nalazi njen muž i da li postoji način da se one otklone.
- Za sada nismo dobili nikakav zvanični zahtev, tako da ne možemo da damo nikakve informacije - poručili su za “Alo!” u ovom muzeju.

0 коментара:

Постави коментар