Reklame

Derviš Halilović (41) je nastradao u toku napada kada je granata pala tačno među četvoricu boraca, a tom prilikom ranjen je još jedan vojnik

Derviš Halilović, foto zenicablog
DAMASK - Derviš Halilović (41) iz sela Smajići kod Nemile u okolini Zenice, poginuo je od granate u okolini Damaska na ratištu u Siriji, gde se borio na strani pobunjenika.

Halilović je, još od vremena dok je bio pripadnik jedinice 'El Mudžahid', uzeo sebi ime Omar. Tokom rata u BiH bio je pripadnik Armije BiH, a nakon rata bavio se poljoprivredom.
Kada je u pitanju njegova pogibija, precizirano je da je u toku jedne akcije i napada mudžahedina granata pala tačno među njih četvoricu - Halilović (Omar) je poginuo, jedan je ranjen, a dvojica su prošla bez povreda.

Halilović je za sobom ostavio bivšu suprugu Adviju i petoro dece. Po odluci Centra za socijalni rad Zenica, dvoje njih smešteno je u dom za nezbrinutu decu.
Tačan broj državljana BiH koji ratuje u Siriji nije poznat. Ranije su pojedini mediji objavili da je u Siriji poginuo i Muaz Šabić, također iz okoline Zenice.

2 коментара:

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.