Reklame

Beogradska policija uhapsila je Đ. Ž. (42) zbog sumnje da je jednu celu noć silovao devojku (24) koja je ometena u razvoju, saznaje “Alo!”. On je nesrećnu devojku našao kako sedi na klupi u ulici dr Ivana Ribara na Novom Beogradu i posle kraćeg razgovora pozvao je kod sebe da bi je na isto mesto vratio sledećeg dana.

Silovana  devojka samo  priča o čoveku  s kojim se vozila  autobusom i kod  kog je bila
Silovana devojka samo priča o čoveku s kojim se vozila autobusom i kod kog je bila | Foto: Shutterstock
Ceo slučaj policiji prijavila je porodica osobe ometene u razvoju. Nekoliko dana kasnije Beograđanin Đ. Ž. je uhapšen. Nezvanično, on je policiji ispričao da nije primorao devojku i da je ona sama pristala da ide sa njim, kao i da imaju seksualne odnose.

Komšije iznenađene
Kako “Alo!” saznaje, uhapšeni Đ. Ž. (42) stalno je zaposlen u jednom preduzeću, nema krivični dosije i pristojnog je izgleda. Niko od njegovih komšija nije mogao da poveruje u priču kada se pročulo da se iživljavao nad nesrećnom devojkom.
Kako “Alo!“ sazaje, uhapšeni čovek je nekoliko dana posmatrao devojku koja je obično sama sedela na klupi. Ne znajući da je ometena u razvoju prišao joj je i počeo da razgovara sa njom.
U jednom trenutku predložio joj je da odu kod njega kući. Ona nije imala ništa protiv čak se i obradovala kada joj je rekao da će se voziti autobusom.

- Na saslušanju je priznao da ju je odveo u svoj stan u naselju Miljakovac, gde živi sam. Kada ju je svlačio ona se nije bunila, ali nije se bunila ni da veče provede sa njim. Nesrećna devojka nije mogla svojoj majci da objasni gde je bila ni ko je taj čovek, već samo šta joj je on radio u krevetu - objašnjava naš sagovornik.

Dugo je trebalo policiji da otkrije ko je odveo i silovao dvadesetčetvorogodišnju devojku, jer ona nije mogla ni da opiše čoveka niti da se seti njegovog imena. Na osnovu ginekološkog pregleda i uzoraka uzetih od oštećene inspektori su otkrili njegov idenitet.

Kako “Alo!” saznaje, detaljan opis događaja, istražnom sudiji objasnio je uhapšeni, kome je određen pritvor do 30 dana.

S druge strane silovana devojka nema fizičkih povreda, ali često priča o čoveku koji ju je vozio autobusom i kako je bila kod njega. Ukoliko se osumnjičeni Đ. Ž. (42) proglasi krivim za ovo krivično delo Zakonom je zaprećena kazna od tri do 15 godina zatvora.
Drugi slučaj za pola godine
Poslednje silovanje osobe ometene u razvoju dogodilo se u aprilu ove godine u Obrenovcu. Tada je uhapšen Tomislav N. (50) iz sela Urovci zbog sumnje da je silovao 23-godišnju devojku ometenu u razvoju. On je došao kod mentalno obolele devojke kako bi se, navodno, raspitao za peć koju je prethodnog dana kupio od njenih roditelja. Na prevaru je ušao u kuću i silovao je dva puta. Iako joj je zapretio da ćuti o onome što se dogodilo i obećao joj poklone za uzvrat, devojka je sutradan sve ispričala roditeljima.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.