Reklame

Profesor biologije Anatolij Kljosov tvrdi da je srpski gen star 12.000 godina i da većina evropskih naroda ima više od 40 odsto ovog pragena

Haplogrupa R1A1
Širenje gena... Haplogrupa R1A1
BEOGRAD - Svi potiču od Srba!
Više od 60 odsto naroda s prostora današnje Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Danske, severnog dela Nemačke, južnog dela Skandinavskog poluostrva i dela prostora Velike Britanije u sebi ima srpski gen, koji je star 12.000 godina! Ovu tezu je u svom naučnom radu izneo američki doktor nauka ruskog porekla, profesor biologije Anatolij Aleksejević Kljosov.


Postojbina

- Nosioci R1A1, genetske oznake za srpski gen, na Balkanu su živeli još pre nekih 12.000 godina. Nakon više od 200 pokolenja, oni odatle izlaze u istočnoevropsku ravnicu, gde se pre 4.500 godina pojavio predak savremenih Rusa i Ukrajinaca roda R1A1. Osim dva naroda u Evropi, svi drugi imaju više od 40 odsto srpskog ili prasrpskog gena i njihov genetski materijal je pet do osam hiljada godina mlađi - navodi ovaj osnivač Ruske akademije DNK i predsednik naučne konsultativne uprave Međunarodnog genealoškog biroa u svom naučnom radu.

Kljosov je proučavao mutacije dao zaključak da svi Sloveni potiču s Balkana.
- Starost genetskog primerka R1A1 kod najviših indijskih kasti potiče od pre nekih 3.850 godina, što se poklapa s periodom dolaska Arijevaca na te prostore - naveo je on i uspostavio zaključak da su Arijevci zapravo Sloveni koji su s područja Srbije, Balkana, stigli do Indije. Ovaj stručnjak za haplogrupu R1A1 kaže da je ona tipična za sve Slovene, ali i najviše kaste u Indiji.

I Rusi s Balkana

Kljusov se u svom naučnom radu osvrće i na istoriografiju Rusije, gde kaže da su potomci biblijskog Jafeta, sina Nojevog, došli iz donjeg toka Dunava. Naselili su današnju teritoriju Srbije, a odatle su se preselili na sever. Ova teza je, kaže, potkrepljena i u ruskim udžbenicima iz istorije, u kojima piše da su oni došli „s one strane Karpata“, što je za njih upravo Balkan.

Ima dokaze... Anatolij KljosovIma dokaze... Anatolij Kljosov
Pogrešan termin

Indoevropski jezici, taj eufemizam, svojevremeno je nastao usled neshvatanja šta to povezuje sanskrit i evropske jezike. Na Dnjepru, Sonu i reci Ural nisu živeli „narodi koji su govorili iranskim jezicima“. Sloveni su tamo živeli i to je bio njihov jezik - tvrdi Kljosov.

1 коментара:

 1. Анониман15. март 2015. 21:13

  Narodi Bosne i Hercegovine (~50%), Crne Gore (~30%), Hrvatske (~30%), Danske (~30%), severnog dela Nemačke (~30%), južnog dela Skandinavskog poluostrva (~50%) i dela prostora Velike Britanije (~15%), kao i Srbije (~30%) imaju haplogrupu I, tj. genetski marker I-M170 ( to nije gen, vec mnogo manji deo Y hromozoma), a ne haplogrupu R1a1 ili nazovi "srpski gen".
  Raspodelu haplogrupe I mozete videti na http://en.wikipedia.org/wiki/File:I_Distribution.jpg i http://cache.eupedia.com/images/content/Haplogroup_I-borders.gif
  Kako se moze videti i na http://images3.kurir-info.rs/slika-900x608/haplogrupa-r1a1-1379715132-369425.jpg i http://cdn.eupedia.com/images/content/Haplogroup-R1a.gif haplogrupu R1a1 ima ~15% stanovnika Srbije, dakle manje nego haplogrupe I. Vecina od tih 15% pripada mladim granama R1a1 koje su pocele da se sire pre ~2000 godina i dosle su na Balkan sa Slovenima. Na http://en.wikipedia.org/wiki/File:R1a._Info-19.05.2014.jpg moze se videti da se staroevropska odvojila od ostalih grana R1a1 pre ~8000 godina. Nju ima 1-2% Srba i drugih Juznih Slovena, a jos manje je ima u zapadnoj Evropi. Ona je pocela da se siri pre ~2500 godina, pa verovatno potice od Ilira ili Kelta.
  Kljosov je koristio podatke hrvatskih geneticara u kojima je bilo greski. Zato je procenio da je ova grana stara 12000 godina i da je ima ~5% u Srbiji, Bosni, Makedoniji, Kosovu. Sam Kljosov je demantovao fantasticne napise o " srpskom genu" u srpskoj stampi.

  ОдговориИзбриши