Reklame

Ogromna isporuka sasvim običnih aparata koje poseduje skoro svako domaćinstvo obavljena je Siriji iz Kine.
Reč je o običnim mikrotalasnim pećima, naravno, koje Kinezi proizvode masovno i daleko su jeftinije od poznatih markiranih aparata svetskih proizvođača.
Ova vest ne bi bila ništa neobično, niti bi bila zanimljiva, da nije reč o više od dva miliona komada i da je sve to plaćeno sa računa ministarstva odbrane Sirije?!
Još veća zagonetka, jel tako?
Očigledno da generali koji su uz Bašara el Asada su pažljivo analizirali skoriju prošlost i američke zločine širom sveta. Naravno, između ostalog i bombardovanje Srbije i Crne Gore pre 14 godina.
Ondašnja Vojska Jugoslavije je pored toga što je pravila lažne makete na koje je NATO pakt potrošio stotine tona bombi, koristila upravo ove male kućne aparate.
U čemu je "fora"?
Prosta i smešna stvar, ali jako efikasna.
Naravno, van naseljenog mesta su postavljane te mikrotalasne peći. Strujom se napajaju ili iz onih malih ručno prenosnih generatora ili ako ima elektro mreže u blizini kablom kojim se do njih dovede struja.
Otvore se vratanca, a onda se zaglavi dugmence, prekidač na obodu gde ulaze vratanca. Jer, kao što znate, čim se vratanca otvore mikrotalasna peć prestane raditi. E da bi radila, može se i običnom čačkalicom zaglaviti ono dugmence na obodu gde se vratanca zatvaraju.Onda se mikrotalasna uključi, ali i maskira šatorskim krilom, ili jednostavno se preko nje stavi granje.

Kakav je efekat?
Pa ovi sa neba vide u tome zračenje radara (peć se okrene na gore) i naravno to je za njih cilj koji treba uništiti.
Prema nekim nezvaničnim procenama, tokom bombardovanja SRJ 1999. godine, NATO pakt je Jugoslaviji "ubio" preko 12 hiljada mikrotalasnih peći. Naravno, oni su imali utisak da uništavaju cele divizije vojske i korpuse PVO.
Eto, zašto je Sirija pre tri meseca kupila čak dva miliona komada jeftinih mikrotalasnih peći iz Kine.

3 коментара:

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.