Reklame

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić odbacio je danas kao maliciozne optužbe šefa poslaničke grupe Demokratske stranke (DS) Borislava Stefanovića da širi strah i najavio da će biti "istraženo sve" o lideru DS Draganu Đilasu, koga je označio kao jednog od najbogatijih tajkuna.

Aleksandar Vučić
- Pominjete diskove, Banane i ne znam šta, a da ne naljutite (lidera socijalista i premijera Ivicu) Dačića da vas ostavi da pljačkate Beograd, ali moram da vam kažem da će i to biti istraženo. Biće istraženo sve i o Vučiću i o Dačiću, ali i sve o jednom od najbogatijih tajkuna u ovoj zemlji, njegovom visočanstvu Draganu
Djilasu - rekao je Vučić u skupštinskoj raspravi o izboru rekonstruisane Vlade.

Vučić je naveo da smeta Đilas i Stefanoviću jer oni hoće da "niko ne sme čak ni da primeti" da su oni najbogatiji i da "imaju monopole na sta hoće".

- Nikada vas se nisam plašio, mene vaše bogatsvo ne plaši, nego me inspiriše da po kriminalu i korupciji udarim još jače. Kažete 'ministarstvo straha', valjda zato što sam jedini koji se ne plaši Đilasa, njegovog bogatstva i njegovih medija, i jer sam jedini koji se ne plaši da se obračuna sa kriminalcima i iz vaših i iz naših
redova - rekao je Vučić.


Vučić: Uhapsiću Šarića


Vučić je naveo da se od čelnika DS razlikuje po tome što će on uhapsiti odbeglog narko bosa Darka Šarića.

- Zašto ga Đilas i vi niste uhapsili, a ja vam garantujem da ću ja da ga uhapsim i u tome se razlikujemo. To je razlika u rezultatima, četiri godine ste ga jurili i niste ga uhvatili - rekao je Vučić.

Vučić je naveo da je aktuelnoj Vladi ostalo da uhapsi kriminalne grupe koje prethodna vlast nije uhapsila, poput niške grupe Zorana Ajkovića, zvanog Ajkula.

Vučić je ponovio da će funkcioner njegove Sprske napredne stranke (SNS) Vladimir Cvijan biti procesuiran i pozvao DS da, ako ima, dostavi dokaze o pretnjama koje je Cvijan navodno uputio sudiji Višeg suda, ali da to ne budu pisane izjave članova DS.

- Što se tiče prisluškivanja, osobe koje su pokušala da prisluškuju predsednika i premijera, privedene su četiri osobe - rekao je Vučić.

Vučić je odbacio navode Stefanovića da je povećana nezaposlenost tokom poslednjih godinu dana.

- U Srbiji je 2008. godine nezaposlenost iznosila 14,8 odsto, a kada je DS došao na vlast, posle četiri godine nezaposlenost je bila najveća u Evropi, 25,9 odsto, a danas 24,3 odsto. Ako je 24,3 u poređenju sa 25,9 odsto rastuća nezaposlenost, onda je Stefanović u pravu - rekao je Vučić.

Uštedećemo 500 miliona evra


Odbacio je i optužbe da Zakon o javnim nabavkama nije doneo planirane uštede.

- Kažete da je Zakon o javnim nabavkama trebalo da donese 800 miliona evra uštede. Pokazujete elementarno neznanje, jer će se efekti videti tek u aprilu sledeće godine, posle godinu dana primene tog zakona. Očekujemo između 300 i 500 miliona evra, a to će biti poznato tek posle godinu dana primene - rekao je Vučić.

Naveo je da je ukinuto 19 agencija, ali da je EU tražila da se vrate dve i naknadno još jedna, pa je ukinuto 16 od mnogobrojnih koje su "izmišljene za udomljavanje kadrova DS".

- Kako smo to zaposlili 10.000 partijskih ljudi, da li je to na sednici DS sa Đilasom dogovoren takav napad, kako vam padne na pamet - upitao je Vučić.

Vučić je naveo da je 2000. godine u državnoj upravi bilo zaposleno 9.870 ljudi a da je do 2012. godine zaposleno još 19.000 ljudi.

Vučić je naveo i da vlast ne zloupotrebljava pritvor kao kaznu.

Vučić: Bićete iznenađeni predmetom "ATP Vojvodina"


- Vi ste Gorana Kneževića držali u pritvoru 14 meseci i na kraju je oslobođen i vi nama solite pamet o zloupotrebi pritvora. Uništili ste čoveku život, ima četvoro dece, niste mogli da podignete optužnicu 14 meseci, a kada ste je podigli, toliko je bila jaka da je oslobođen - rekao je Vučić.

Vučić je upitao Stefanovića zašto kandidat za ministra Igor Mirović nije uhapšen ranije ako je istina da je umešan u sporne privatizacije i naveo da je tužilaštvo obustavilo postupak o tome.

- Što ga nije uhapsio Miodrag Rakić, imali ste godine da to uradite? Znači da nije kriminalac - rekao je Vučić.

Naveo je da je predmet o privatizaciji ATP Vojvodine završen.

- Plašim se da ćete biti iznenađeni - rekao je Vučić Stefanoviću.

0 коментара:

Постави коментар