Reklame

Na Kredarici ispod Triglava, čija je nadmorska visina 2.844 metra, temperatura je pala na 1 stepen, a padao je i sneg

sneg, proleće, zima, severna zemljinoj polulopti, sneg, led, mraz, hladno vreme,
Ilustracija
ZAGREB - Hladni talas, koji bi trebalo da donese osveženje u Srbiju u noći između utorka i srede, već je prošao Sloveniju, gde je ispod Triglava pao sneg.

Na Kredarici ispod Triglava, čija je nadmorska visina 2.844 metra, temperatura je pala na 1°C, a padao je i sneg, dok su u drugim delovima Slovenije temperature spale na oko 15 stepeni.

Hladni talas je iz Slovenije prošle noći stigao i u Hrvatsku, najpre do zapada zemlje. Nestabilno vreme s grmljavinom bilo je lokalnog karaktera, a pljuskova je bilo na severnom Jadranu, Gorskom kotaru i Lici, kao i u zadarskom području. 

Prema podacima mreže meteoroloških stanica Pljusak.com, najviše kiše do 11 sati palo je u Zambratiji, 18 litra po metru kvadratnom, a zatim slede Osijek Retfala 14, Poreč 12, Bilje 11, Flengi 10... 

Prodorom hladnije vazdušne mase osetno je zahladnelo u unutrašnjosti Hrvatske, severnom i delu srednjeg Jadrana. Tako je na primer u 11 sati na zapadnoj obali Istre izmjereno 18°C, a u delu srednje Dalmacije 31°C. 

Meteorolozi iz Srbije pak kažu da će ta hladna vazdušna masa u Srbiju stići u noći između utorka i srede, ali da se veći pad temperature ne očekuje.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.