Reklame

Kragujevačka policija u selu Bosuta kod Aranđelovca uhapsila je penzionera Tomislava Pavlovića i njegovog sina Gorana i zeta Ismeta Cicvaru, zbog nedozvoljenog držanja oružja. Ova porodica pod prismotrom policije je bila više godina zbog sumnje da je dala utočište vehabijama, učesnicima građanskog rata u Siriji.
Kuća Pavlovića je zabačena u Bosuti
Punih pet godina policija je, kako saznajemo, nadzirala porodicu Pavlović, od udaje ćerke Gorana Pavlovića za Ismeta Cicvaru, državljanina BiH, koji je, inače, islamske veroispovesti i navodno je učesnik građanskog rata u Siriji.

Pod njegovim uticajem Goran je primio islam i povremeno išao u Bosnu. Tamo se, prema saznanjima policije, sastajao sa vehabijama koje su u Bosuti našli utočište. Kada je u selo stigla kolona policijskih džipova, meštani su se našli u čudu.

- Sve je bilo blokirano, i put, i brda, i naše kuće. Naoružani ljudi, pod punom opremom i fantomkama na glavi, ništa ne govore, samo nas sklanjaju u kuće. Komšija Slava mislio je da je neka kontrola. A onda ga pozvali da bude svedok i potpiše zapisnik šta je sve zaplenjeno u Tominoj kući, kaže Sima P, meštanin Bosuta.

Kuća zaklonjena drvećem. Put vodi do kapije. Na kapiji upozorenje, oštar pas ne da u dvorište. 

  • Bosuta ima oko dve stotine kuća i četiri stotine stanovnika - kaže meštanin Dejan K. - Mlađi su uglavnom u Beogradu ili su otišli na studije i za poslom. Znam najmanje četiri generacije. Nikada u selo nije stigao ni zet ni snaja druge vere. Ne mogu da verujem da su nam sad komšije vehabije.
Supruga Tomislava Pavlovića je preminula pre 15 godina. Radila je kao civilno lice u vojsci. Toma se javljao svim komšijama, ali nikog nije zvao u goste niti je kod nekog svraćao.

Policija je pronašla i zaplenila škorpion sa metkom u cevi, kratež, dimne kutije, skraćenu lovačku pušku, malokalibarsku pušku i jednu vazdušnu pušku.

Zaplenjena je i veća količina municije najrazličitijeg kalibra, za pištolje i automatsko naoružanje. Ništa od oružja i municija nije bilo prijavljeno.

Tomislav i Goran Pavlović privedeni su istražnom sudiji osnovnog suda, koji ih je nakon saslušanja pustio da se brane sa slobode.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.