Reklame

Vladika Grigorije izvređao je predsednika Srbije, a savetnik predsednika Srbije Stanislava Pak ocenila je da vladika svojim izjavama srozava sebe, crkvu i srpski narod

nikolic u trebinju
Vladika Grigorije izvređao je u subotu, tokom obeležavanja slave crkve Svetog Arhangela Gavrila u Trebinju, predsednika Srbije.

- Nikolić je bena - rekao je vladika pred okupljenim vernicima i okomio se na  aktuelnu trebinjsku vlast što je Nikoliću u junu uručila Povelju grada.

Šef pres službe i savetnik predsednika Srbije Stanislava Pak ocenila je danas, povodom najnovijih uvreda episkopa zahumsko-hercegovačkog Grigorija upućenih predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, da vladika "svojim izjavama srozava sebe, crkvu i srpski narod"

- Mantija ne čini duhovnika. Svojim izjavama, vladika Grigorije srozava sebe, crkvu i srpski narod. Pažnju pokušava da privuče izjavama koje nisu dostojne ni crkvenog poslužitelja, istovremeno pokušavajući da bude ciničan. Ali, to iziskuje minimum inteligencije... - napisala je Pak.

Podsetimo, prilikom posete manastiru Gračanica kod Trebinja 22. juna, predsednika Srbije nije dočekalo nijedno svešteno lice, iako je protokol predsednika sedam dana ranije obavestio SPC o njegovom dolasku.

Prema kanonu SPC, ličnost ranga predsednika države trebalo bi da dočeka najstarije lice u crkvenoj hijerarhiji , odnosno vladika eparhije na čijoj se teritoriji nalazi manastir.

U manstiru Gračanica Nikolića ne samo da nije dočekao vladika Grigorije, već je u vreme koje je ranije najvaljeno za posetu predsednika - zakazano venčanje.

0 коментара:

Постави коментар