Reklame

Stevica V. i Gliša J. iz okoline Bačke Palanke ubedili žrtve da im pošalju lančiće i drugi nakit koji „ima negativnu energiju“

negativna energija, crne čini
Ilustracija
NIŠ - Razradili plan!
Stevica V. (36) i Gliša J. (38), obojica iz okoline Bačke Palanke, osumnjičeni su da su počinili veći broj prevara, saopštila je niška policija. Oni se sumnjiče da su žrtve iz okolina Niša ubedili da im pošalju zlatni nakit „kako bi s njega skinuli prokletstvo“, a otkriveni su na autobuskoj stanici u Novom Sadu prilikom preuzimanja zlata.

Nakit u peškiru

- Sumnja se da su meštani Bačke Palanke na više internet portala objavili oglas da se bave astrologijom, predstavljajuci se kao „Zlatko“ i ostavljajući brojeve svojih mobilnih telefona. Nudili su pomoć u rešavanju ljubavnih i bračnih problema, skidanju crne magije i prokletstva. 

Dve osobe iz okoline Niša, tačnije svekrva i snaja, pozvale su 17. jula osumnjičene i požalile se da imaju porodičnih problema. Samozvani astrolog ih je ubedio da će im „brzo i efikasno“ pomoći, ali da mu je za ritual skidanja negativne energije i crne magije potreban njihov zlatni nakit, koji je, kako je rekao, uklet - kaže naš sagovornik iz istrage. Nakon nekoliko dana, kako saznajemo, „Zlatko“ se javio žrtvama s detaljnim uputstvima kako da mu dostave „ukleto zlato“.

- Osumnjičeni je ubedio žrtve da autobusom koji saobraća od Niša do Novog Sada pošalju sve zlato koje imaju u kući! Kazao im je da ga spakuju u pakovanje šećera, a zatim umotaju u nekoliko peškira kako bi se i ostali koji dolaze u kontakt sa zlatom zaštitili od njegove crne magije! Prevarene žene su postupile po uputstvima i poslale nakit - rekao je naš izvor.

Domaćin sve prozreo

Sagovornik Kurira dodaje da su žene sve radile bez znanja domaćina kuće.
- Ipak, on je posumnjao da mu se nešto radi iza leđa, pa je „pritisnuo“ suprugu i majku i one su sve priznale! Čovek je odmah prijavio slučaj policiji, pa smo mi 23. jula, kad je pošiljka trebalo da bude preuzeta, postavili zasedu na autobuskoj stanici u Novom Sadu. Osumnjičeni su uhapšeni kad su od vozača autobusa preuzimali kesu s nakitom - dodaje naš izvor.

Jedan lančić, jedna neoštećena i jedna pokidana narukvica, kao i par minđuša, sve u ukupnoj težini od 9,2 grama, oduzeto je od prevaranata, a protiv njih je podneta i krivična prijava za prevaru u redovnom postupku.

Policija poziva sve gradane da ukoliko imaju informaciju da je još neko prevaren na isti nacin to prijave na telefon 018/522-982, saopštila je Policijska uprava u Nišu.

(M. M. - D. I.)
Žrtve poslale prevarantima 9,2 grama zlataŽrtve poslale prevarantima 9,2 grama zlata
Naseli zbog problema

Kurir je pokušao da u razgovoru sa žrtvama prevare dobije objašnjenje za njihovu lakovernost, ali one nisu bile raspoložene da govore o tome.
- Imali smo nekih porodičnih problema, što su ti ljudi iskoristili. Ne bih dalje pričao o tom događaju - kazao je čovek koji je prevarante prijavio policiji.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.