Reklame

„Nekoliko dana je Aleksandar planirao ubistvo. Znao sam sve o tome, ali sam se plašio da će i mene ubiti ako slučaj prijavim policiji.

Žrtvama pucao u  potiljak pred drugom:  Uviđaj na mestu  zločina
Žrtvama pucao u potiljak pred drugom: Uviđaj na mestu zločina | Foto: B. Nenković
Bio sam u automobilu kada ih je hladnokrvno ubijao pred mojim očima“, ovako je na saslušanju u policiji govorio uhapšeni Goran Dabić (22), koji je osumnjičen za pomaganje Aleksandru Krstiću zvanom Acko (33), pripadniku kraljevačkog odreda Žandarmerije, koji je ubio i potom spalio Aleksandra Nedeljkovića (29) i Srđana Tomića (28) u okolini Jagodine.
Lisice na ruke u sredu su stavljene i Ivani Radivojević (27), nevenčanoj supruzi uhapšenog pripadnika Žandarmerije.
Srpski Boni i Klajd:  Aleksandar Krstić i  Ivana Radivojević
Srpski Boni i Klajd: Aleksandar Krstić i Ivana Radivojević
Majka: Nije spaljivala odeću
Svetlana Radivojević, majka uhapšene Ivane, kaže da ne može da shvati da je njena ćerka uhapšena zbog zločina.
- Ona je sedam godina živela sa Aleksandrom i pokušavali su dugo da imaju decu. Ima svoj kozmetički salon i nisu živeli na visokoj nozi, već pristojno. U noći ubistva, Ivana nije bila u našoj kući, kako se navodi, niti je spaljivala bilo kakvu odeću - kaže majka uhapšene Ivane.
- Kada je ubio mladiće, pozvao me je da dođem džipom, kupim benzin i ponesem šatorsko krilo. Oni su stavili tela u automobil. Ja sam vozila automobil ispred njih kako bih im javljala ako negde primetim policiju. Posle smo došli kući, bacili krvavu odeću u peć i zapalili. Njih dvojica su otišli u grad na piće - ovako se u policiji pravdala uhapšena Ivana.

Aleksandar Krstić navodno je pištolj kojim je ubio Aleksandra Nedeljkovića (29), vlasnika lokala „Mobil šop sim“ na Šarenoj pijaci, i gastarbajtera Srđana Tomića (28) prvo dao prijatelju Goranu Dabiću. Međutim, prilikom hapšenja Krstića na Ibarskoj magistrali, gde je uhapšen dok je bežao prema Kosovu, ispod njegovog sedišta nađeno je oružje.
Nezvanično saznajemo da je Krstiću pre odlaska put Kosova, gde je planirao da se skriva kod rođaka, Dabić vratio zapakovano oružje. U izveštaju obducenta iz gradske kapele u Jagodini stoji da je Nedeljković usmrćen jednim hicem, koji mu je prošao kroz glavu i izašao kroz levo uho, a Tomić sa dva metka u potiljak.
Švajcarski mediji pišu o ubistvu
Švajcarski mediji pišu o ubistvu
I Švajcarce šokirao zločin

Švajcarski listovi su takođe izvestili o zločinu u Ratkoviću. Tamošnji mediji prenose da je 28-godišnjeg mesara iz mesta Ecublens u švajcarskom kantonu Vo (Le Canton du Vaud ili Waadt), na jugozapadu Švacarske, zajedno sa prijateljem na odmoru u Srbiji ubio policajac. Mediji navode da su rođaci i prijatelji Srđana Tomića, koji je bio zaposlen u „Coop supermarketu“ u oblasti Lozane, šokirani su zločinom. Vesna Milo, Srpkinja iz Ženeve, izjavila je za švajcarski list da joj je Srđan sat pre smrti poslao SMS, ali da ništa nije nagoveštavalo tragediju.
- Dok smo se vozili ka brdima iznad Kraljeva, Sale se okrenuo prema meni, besan jer je primetio da nema automobila koji sam mu obećao. Malo smo se raspravljali i onda sam ga upucao. U cevi je već bio metak. Morao sam posle da ubijem i Srđana - ispričao je Krstić inspektorima u Kraljevu.

Rajko Racić, kućni prijatelj Nedeljkovića, ispričao je za „Vesti onlajn“ da ga je 14. jula oko 1.30 probudila Aleksandrova supruga Marija jer joj se muž nije vratio kući, pa ga je sa prijateljem tražio čitavu noć po Kragujevcu.

- Aleksandar je radio do tri sata po podne. Tada je pozvao školskog druga Srđana da odu do Kragujevca. Išao je da pogleda automobil da bi prebio dug sa žandarmom Krstićem, kome je nadimak Acko. Žandarm mu je rekao da će uveče moći da vidi automobil na carini, jer ima prijatelja portira koji će da ih pusti.
Njih dvojica su imali uredan ugovor o zajmu - priča Rajko, koji objašnjava da Nedeljković nije odjednom pozajmio toliki novac žandarmu, već u više navrata po 1.000 do 1.500 evra. On je ispričao da bi žandarm dolazio kod Nedeljkovića i kukao kako su mu majka i tašta bolesne, da nema novac, pa bi se Nedeljković sažalio i davao mu novac na zajam.

- Žandarm je nekoliko puta dolazio kod Aleksandra na pijacu. Jednom je bio grub i rekao mu je: „Nemoj da me zoveš i nemoj da me maltretiraš. Daću ti novac kad ja budem hteo” - rekao je Racić.
Nedeljković i Tomić će biti sahranjeni sutra u Jagodini. Sahrana Tomića je sutra u 12.30 na jagodinskom groblju.
Nedeljković  sa suprugom  Marijom
Nedeljković sa suprugom Marijom
Supruga: Nije mi se javljao na mobilni

„Čuli smo se oko osam sati uveče i rekao mi je da je sve u redu i da sedi kod čoveka koji mu duguje pare. Posle mi je poslao poruku da ide da vidi automobil. Kako se nije javljao, neprestano sam ga zvala, slala poruke, ali ništa“, priča uplakana Marija Nedeljković.
Srđan Tomić i Aleksandar Nedeljković
Srđan Tomić i Aleksandar Nedeljković
Srđan radio kao mesar u Švajcarskoj
Vera, baka ubijenog Srđana, ispričala je za „Vesti onlajn“ da je njen unuk živeo u Švajcarskoj od 1999, dok njen sin Milisav radi u toj zemlji već tri decenije. Srđan je radio kao mesar.
- Srđan je došao na odmor iz Švajcarske. Tog dečka sa kojim je stradao nisam poznavala. Zvala me je snaha Koviljka iz Jagodine, od koje je moj sin razveden. Kukala je i rekla da zovem Milisava da odmah dođe iz Švajcarske jer je Srđan nastradao. Nije mogla da kaže šta se desilo, samo je kukala. Ceo dan sam posle zvala policiju, a oni ništa nisu hteli da mi kažu. Samo su ponavljali da ne znaju ništa. Onda sam zvala starijeg sina Milana, koji je otišao u Ratković, gde su nesrećnici nađeni - ispričala je baka Vera, koja dodaje da joj je Srđan kobnog dana doneo lekove, potom je betonirao dvorište, pa pravio roštilj.

0 коментара:

Постави коментар