Reklame

Edvard Snouden - zna istinu o Srebrenici i speman je da svedoči
Čovek koji je potresao američku administraciju iz korena, Edvard Snouden, nalazi se još uvek na aerodromu Šermentijevo. Zatražio je politički azil od Rusije, ali kako stoje stvari, neće ga dobiti. Međutim, ministarstvo unutrašnjih poslova Belorusije je za medije izdalo saopštenje, da su oni spremni da obezbede politički azil ovom bivšem operaticu CIA.
Zasigurno se zna, da je odbrana haškog optuženika, generala Ratka Mladića kontaktirala indirektno Snoudena, a povodom njegovog svedočenja pred tribunalom u Hagu, kao svedok odbane u postupku koji se vodi protiv bivšeg komandanta VRS.
Nezvanično se saznaje da je Snouden spreman da svedoči, ali, postoji problem, jer se ne sme pojaviti na teritoriji Holandije gde se nalazi tribunal, jer, zasigurno bi bio uhapšen i izručen SAD.
Odbrana će podneti zahtev Tribunalu da Snouden svedoči putem video linka a u ličnom prisustvu predstavnika Tribunala na mestu gde se bude nalazio.
Šta Snouden tačno zna, nama nije poznato, ali se tvrdi da bi njegovo svedočenje u potpunosti promenilo stav tribunala prema Srebrenici, a da bi osim generalu Mladiću, njegovo svedočenje pomoglo i Radovanu Karadžiću.

1 коментара:

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.