Reklame

Da nij sve onako kao što nam mediji pokazuju i saopštavaju to nam je već odavno poznato. Medjutim, iz krugova bliskih vladama Republlike Srpske i Republike Srbij dolaze informacije koje su nezvanične, ali, izvori istih tvrde da su stopostotno tačne.
O čemu je reč.
Dejtonska Bosna i Hercegovina, skoro dve decenije postoji i pokazala se kao neuspešna tvorevina. Faktički i praktično funkcionišu dve odvojene države. Muslimansko-hrvatska federacija  i Republika Srpska. Od integrisanja u jedinstvenu celinu, unitarnu BiH, jasno je svima, nema ništa.
Evropa opet, ne želi jako islamsku državu u srcu Evrope, a naročito što se u poslednjih desetak godina aktivno regrutuju članovi tzv. "Bele Al Kaide" medju pripadnicima bosanskih muslimana. Opasnost od terorizma po Evropu je isuviše velika.
Na pregovorima u Briselu, kada je se došlo u situaciju da oni propadnu, srpskoj strani je ponudjena iznenadjujuća opcija, da se prizna nezavisnot tzv. Republike Kosovo, a da se za uzvrat Republika Srpska pripoji Srbiji. Tačnije rečeno, da se održe referendumi u Republici Srpskoj i Srbiji sa pitanjem "Da li ste za formiranje federacije Republike Srbije i Repubike Srpske".  Rezultate ovakvog referenduma lako je prognozirati. Medjutim, cela priča bi bila gotovo idealna, da se ne pojavljuje jedan jako sporan momenat.
EU traži da se u sastavu te eventualne fedracije nadju tri federalne jedinice, uz pomenute dve i Vojvodina, kojom bi se ustavnim promenama dao status republike, u istim ustavnim promenama Kosovo i Metohija ne bi bili sastavni deo Srbije, A sama Srbija bi bila sastavljena od dve konstitutivne jedinice, Srbije i Vojvodine, koje bi sa Republikom Srpskom činile federaciju, koja bi, prema informacijama koje imamo se zvala Srpska Federacija.
Kako bi reagovali muslimani u Bosni i Hercegovini?
Sigurno bi bilo puno negodovanja, ali, oni svakako nemaju nikakvu vrstu kontrole nad Republikom Srpskom, a što se tiče vojne akcije, za to bosanski muslimani nemaju vojnih potencijala, a i deo snaga sa Kosova i Metohije bi bio dislociran na teritoriju BiH radi sprečavanja eventualne oružane agresije muslimana na RS.
Rusija, koja se naravno pita za sve značajnije stvari na Balkanu, saglasna je sa ovakvom idejom i spremna je da je podrži, a to je potvrdjeno i predsedniku Srbije, Nikoliću prilikom zadnje posete Rusiji, od strane predsednika Putina.

0 коментара:

Постави коментар