Reklame

Sudski proces protiv Dragana Čolića (SNS) nije ni počeo iako je povredio dečaka vozeći sa 2,16 promila alkohola. „Predstavnik naroda“ je napravio čak tri izuzetno opasna prekršaja zbog kojih se u zatvoru leži i do tri godine

Dragan Čolić, sudar, dečak,
Sramota za Skupštinu... Niko nije ni pokrenuo pitanje oduzimanja imuniteta Draganu Čoliću
BEOGRAD - Zaštićeni kao beli medvedi.

Sudski proces protiv poslanika Dragana Čolića (SNS) još nije počeo iako je policija podnela krivičnu prijavu protiv njega za tri krivična dela pre više od pola godine. On je tad udario kolima dečaka u Smederevu i pobegao s mesta nesreće. Da stvar bude još gora, auto je vozio pijan. Kako saznajemo, „zapelo“ je u Osnovnom tužilaštvu u Smederevu, koje još nije završilo istragu uprkos prijavi, iskazima očevidaca i nalazima alko-testa.

Monstruozno

Čolić je 12. decembra 2012. udario svojim „golfom“ dečaka D. R. (12) na pešačkom prelazu u centru Smedereva i pobegao. Dete je prošlo samo s lakšim telesnim povredama. Ipak, Čolića su prepoznali očevici i policija je odmah potražila poslanika na kućnoj adresi. Odbijao je da se podvrgne alko-testu, vređao je policijske službenike i sudiju koji je izdao nalog i navodno se pozivao na imunitet. Uprkos opiranju, urađen je alko-test i izmereno je da je imao 2,16 promila alkohola u krvi.

PU Smederevo kažu da je policija odmah preduzela sve mere i da je već 27. decembra podnela Osnovnom javnom tužilaštvu u Smederevu krivičnu prijavu protiv Čolića.

- Mi smo uradili svoj deo posla, krivična prijava je prosleđena Tužilaštvu i Čoliću je na teret stavljeno ugrožavanje bezbednosti saobraćaja, nepružanje pomoći licu povređenom u nezgodi i ometanje službenog lica. Predmet je u Tužilaštvu - kažu u PU Smederevo.


Za ova krivična dela preti mu do tri godine zatvora.

Prijava zaglavila

Uprkos krivičnoj prijavi policije, iskazima policajaca i očevidaca udesa, kao i nalazima alko-testa, „slučaj Čolić“ je u Tužilaštvu još u fazi istrage.

- Po prijemu Opštinsko javno tužilaštvo je 9. januara 2013. stavilo predlog za preduzimanje istražnih radnji istražnom sudiji Osnovnog suda u Smederevu, kojim se osumnjičenom Čoliću stavlja na teret izvršenje tri krivična dela - kaže tužilac Ivan Jevtić.

U smederevskom Osnovnom sudu kažu da od Tužilaštva nisu dobili optužni akt.
Mesto zločina... Ulica u kojoj je Čolić automobilom udario dečakaMesto zločina... Ulica u kojoj je Čolić automobilom udario dečaka
Čekamo zahtev Tužilaštva

Draganu Čoliću nije skinut poslanički imunitet, mada je odmah posle nezgode to tražio i SNS na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića. Predsednik Administrativnog odbora Zoran Babić kaže da to skupštinsko telo nije ukinulo poslanički imunitet Čoliću jer nisu dobili zahtev od Tužilaštva ili suda.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.