Reklame

Aleksandar Mitrović (19) vozeći džip velikom brzinom pokosio je Andreu Bojanić (17). U policiju je otišao tek posle sat i po, zajedno sa ocem i advokatom.

Željko Mitrović i sin
Željko Mitrović i Aleksandar | Foto: Svet.rs

„Nakon nesreće, posle nekoliko kilometara, ostavio sam auto i pozvao oca da dođe po mene. Bio sam u strašnom šoku, hteo sam da se ubijem“, vidno potresen i gotovo kroz suze pričao je, kako saznajemo, inspektorima Mitrović mlađi, koji se sa ocem i advokatom javio policiji sat i po posle tragedije.„Udario sam devojku automobilom. Bilo je kasno da zakočim. Nisam se zaustavio i pobegao sam iz straha“, vidno potresen je policajcima ispričao Aleksandar Mitrović (19), sin vlasnika TV „Pink“ Željka Mitrovića, koji je svojim belim džipom BMW X6 preksinoć oko 23.30 pregazio gimnazijalku Andreu Bojanić (17) na pešačkom prelazu u Ustaničkoj ulici.
Stravična nesreća dogodila se kod okretnice autobusa na liniji 31 u Ustaničkoj ulici, u blizini Istočne kapije Beograda, gde je nesrećna devojka živela. Kako saznajemo, Mitrović mlađi je najverovatnije vozio brzinom većom od 100 kilometara na sat, iako je na tom mestu propisana brzina od 50 kilometara na sat. Devojka je od siline udarca odletela dvadesetak metara i ostala na mestu mrtva.
Žrtva nesreće: Andrea Bojanić
Nastradala u blizini kuće: Andrea Bojanić | Foto: Dimitrije Goll
Iako je inspektorima rekao da je njemu bilo upaljeno zeleno svetlo na semaforu, a da je Andrea prelazila ulicu na crveno, to će biti utvrđeno daljom istragom i veštačenjima. Kako saznajemo, mladić nije bio pijan, a analize krvi pokazaće da li je eventualno bio pod dejstvom narkotika.

„Mladić je u policiju došao oko jedan sat posle ponoći, zajedno sa ocem i advokatom. Bio je u velikom šoku i rekao je da je pobegao s lica mesta jer se strašno uplašio. Drhtao je od straha, a i njegov otac Željko je bio vidno potresen“, kaže za „Alo!“ izvor blizak istrazi i dodaje da je Mitroviću mlađem određeno policijsko zadržavanje, posle čega će biti priveden istražnom sudiji Višeg suda u Beogradu.
Na mestu nesreće
Na mestu nesreće unose Andreino telo u kombi | Foto: Masanori Jošida
Poginula devojka je sa majkom živela u jednom od solitera Istočne kapije Beograda, a nekoliko sati pre tragedije bila je kod svoje bake Vere Miljković na Vračaru.
„Donela je sladoled, zajedno smo ga jele i pevale, lepo smo se družile. Posle podne je otišla, do deset sati je bila sa tetkom i baš je krenula kući kada se to desilo“, tužnim glasom priseća se u izjavi za „Alo!“ gospođa Miljković poslednjih trenutaka koje je provela sa unukom. Navodi da je Andrea išla u 14. beogradsku gimnaziju i da je bila uzoran đak.
Ana Bojović
Baka: Naša Andrea je bila pametna, lepa i vredna. Njena majka je izgubila jedinicu | Foto: Dimitrije Goll
- Imala je sve petice, bila je sjajan učenik. Tako pametna, vredna i lepa - setno, ali s ponosom govori baka Vera, novinarka u penziji. I sama skrhana bolom zbog gubitka, rekla nam je da Andreina majka nije u stanju govori za medije.

„Ona mi je noćas javila šta se desilo. Sada je sama u tom stanu na Konjarniku, van sebe je i ne želi nikoga da vidi”, završava baka Vera.

Kako saznajemo, Mitrović je vozački ispit položio u maju pretprošle godine. Njegovi prijatelji kažu da je dobar vozač i da je učio vožnju od svoje 15. godine, ali da je voleo da nagazi po gasu. Takođe, automobili su mu velika opsesija. Oni navode i da je Aleksandar veoma kulturan i lepo vaspitan.
Poznati u šoku

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.