Reklame

Vlasnik "Delta holdinga" Miroslav Mišković mogao bi lako da isplanira bekstvo iz zemlje, pošto po izlasku iz pritvora neće biti ni pod kakvim policijskim nadzorom, piše Informer.
Mišković sada može na miru da pobegne
Mišković je juče nešto pre 13 sati napustio pritvor Specijalnog suda, nakon što je položio jemstvo od 12 miliona evra i moći će bez ikakkve kontrole da se kreće u zemlji. Iako mu je oduzet pasoš, on će čak moći da putuje i u inostranstvo, ukoliko sudu dostavi dovoljno dobro obrazloženje. Takva situacija, tvrde sagovornici Informera, otvara mogućnost Miškovićevom bekstvu. Tim pre što ne bi bilo prvi put, jer su pre njega na sličan način iz zemlje pobegli Mirjana Marković i Jezdimir Vasiljević.
Odluka da Mišković ima pravo da napusti Beograd ili Srbiju ako sudu dostavi argumentovano i dovoljno ubedljivo obrazloženje otvara mogućnost da se više nikad ne vrati u zemlju, tvrde sagovornici Informera.
Marko Nicović, bivši šef policije, ističe da "baš očekuje da Mišković zatraži dozvolu za odlazak van zemlje".
- Mišković će u nekom trenutku pokušati da napusti Srbiju, na šta ima pravo pod nekim jakim obrazloženjem. Ako se to desi, mislim da ga više nećemo videti. Zato je vrlo važno pažljivo pratiti njegovo javljanje policiji i pažljivo donositi odluke o njegovom napuštanju zemlje - rekao je Nicović.
On kaže da se zemlja može napustiti i bez pasoša, ali je to teža varijanta, koja košta bar 500.000 evra.
- Miškoviću je taj iznos verovatno smešan jer je već položio 12 miliona za jemstvo - kazao je Nicović.
Bivši javni tužilac Siniša Važić kaže da teoretski sud može da dozvoli Miškoviću napuštanje zemlje.
- On ima pravo da traži lečenje u inostranstvu, odmor ili da završi bilo koji posao. Ako se ne bi vratio, to bi bila greška suda - kazao je Važić.
U slučaju da Mišković pobegne, ne bi mu bilo vraćeno jemstvo od 12 miliona evra, ističe list.

Izvor: Informer

0 коментара:

Постави коментар