Reklame

Predstavnici Ginisove knjige rekorda najavili su da će proveriti tvrdnje Indijca Feroz Ud Din Mira koji tvrdi da ima skoro vek i po. Ukoliko se njegovi navodi pokažu kao tačni, Din Mir će biti proglašen za najstariju osobu na svetu.
Indijac ima 141 godinu, stariji od Ginisove rekorderke 26 godina!
Indijac Feroz Ud Din Mir tvrdi da je on najstarija osoba na planeti i da ima 141 godinu. Otac desetoro dece kaže da ima krštenicu na kojoj kao datum rođenja stoji 10. mart 1872.

Din Mir je rođen u planinama na severu Kašmira. Dugo godina je živeo i radio u Pakistanu. Indijac se ženio pet puta, prvi put 1890. godine. Trenutno je u braku sa svojom petom ženom, koja je, ako se njegove tvrdnje o datumu rođenja tačne, stariji od nje čak 60 godina.

I pored njegovih tvrdnji da ima skoro vek i po, Din Mir se i dalje kreće samostalno. Takođe, iako mu je vid oslabio i usporeno priča, on i dalje prepoznaje članove svoje familije.

- Tokom svog života vidio sam i doživio svašta. Život je nekada bio mnogo jednostavniji. Kada nije bilo električne energije i drugog komfora sve je bilo mnogo lakše i prostije. Kako su uslovi za život postajali lakši, ljudi su se otuđili i sve im je teže da žive jedni sa drugima – priča Indijac.

Predstavnici Ginisove knjige rekorda najavili su da će provjeriti tvrdnje Indijca, a ukoliko se njegovi navodi pokažu kao istiniti, Din Mir će biti proglašen za najstariju osobu na svijetu jer je čak 26 godina stariji od Japanke Misao Okave koja sa 115 godina trenutno drži titulu.
Izvor: Cafe.ba

0 коментара:

Постави коментар