Reklame

Komandant Žandarmerije je kazao da su u rejonu sela Borovac na mestu događaja pronađeni traktor sa drvima, motorne testere i delovi lične garderobe

bratislav dikić, beta
Arhivska fotografija
BEOGRAD - Više osoba je u nedelju uveče u neposrednoj blizini administrativne linije s Kosovom, u rejonu sela Borovac, opština Kuršumlija, otvorilo vatru iz automatskog oružja na patrolu Žandarmerije, izjavio je komandant Žandarmerije Bratislav Dikić.
Dikić je kazao da su pripadnici Žandarmerije adekvatno odgovorili na oružani napad i da po njih nema posledica, a da "informacije Kosovske policijske službe ukazuju da je povređeno šest lica albanske nacionalnosti".
"Oko 19 sati u neposrednoj blizini administrativne linije s Kosovom, u reonu sela Borovac, opština Kuršumlija, otvorena je vatra iz automatskog oružja iz dva pravca, od strane više lica, na patrolu Žandarmerije. Pripadnici
Žandarmerije su adekvatno odgovorili na oružani napad i nema posledica po njih", rekao je Dikić. "Informacije KPS ukazuju da je povređeno šest lica albanske nacionalnosti", naveo je Dikić.
Komandant Žandarmerije je kazao da su "na mestu događaja pronađen traktor sa drvima, motorne testere i delovi lične garderobe, a da su o događaju blagovremeno obavešteni i oficiri za vezu Euleksa i Kfora". Dikić je rekao da je obezbeđeno lice mesta događaja i nadležni pravosudni organi izvršiće uviđaj. "Žandarmerija preduzima mere i radnje iz svoje nadležnosti, kako bi obezbedila sigurnost građana na ovom prostoru", rekao je Dikić.
Ranjeno šestoro Albanaca
U oružanom sukobu s pripadnicima Žandarmerije na administrativnoj liniji između centralne Srbije i Kosova, ranjeno je najmanje šest kosovskih Albanaca, preneo je jutros RTS. Do sukoba je došlo sinoć, kada je grupa Albanaca, koja je prešla sa Kosova radi nelegalne seče šume, iz automatskog oružja napala patrolu Žandarmerije na teritoriji centralne Srbije, u ataru kuršumlijskog sela Borovac. Pripadnici Žandarmerije su posle incidenta blokirali administrativnu granicu sa Kosovom u ataru sela Borovac na teritoriji opštine Kuršumlija.
Pucnjava trajala pola sata
Predsednik Mesne zajednice Merdare Časlav Milošević izjavio je da se u zaseoku Borovac u 19 sati čula pucnjava koja je trajala negde oko trideset minuta.
"Posle toga Žandarmerija je blokirala ceo pravac gde se desio sukob, pošto su pripadnici albanske nacionalnosti prešli administrativnu liniju i krali šumu", rekao je Milošević.
Pronađeno nekoliko stotina čaura
Više stotina čaura nađeno u selu Borovac na administrativnoj liniji sa Kosovom. Istražni sudija Višeg suda u Prokuplju je na mestu događaja i fotografišu se čaure. Istražni sudija i predstavnici Žandarmerije neće davati izjave do kraja uviđaja.
"Sinoć u 19 i 40 pucano je na ljude koji su otišli u seču drva sa srpske strane i tom prilikom ranjeno je šest osoba koje su hospitalizovane u Kliničko-bolničkom centru u Prištini", navodi se u saopštenju KPS. 
Jedna osoba pretrpela je teže povrede, dok su ostali lakše povređeni i njihovo je stanje, prema oceni lekara, stabilno.
Dikić naveo je da su o događaju u blizini administrativne linije obavešteni oficiri za vezu Euleksa i Kfora, koji, međutim, ne žele da komentarišu incident.
  

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.