Reklame

Jedanaestogodišnju devojčicu silovao je očuh (32) pune dve godine. Čileanski zakon joj zabranjuje pobačaj.

silovanje
Očuh silovao 11-ogodišnju devojčicu | Foto: Dreamstime / ilustracija
Šokantan slučaj nasilja nad detetom iz Čilea sablaznio je svet. Tamo je 11-godišnjakinja koju su mediji prozvali Belen zatrudnela nakon što ju je silovao očuh (32). Iako lekari tvrde da je i njoj i 14-nedeljnom fetusu ugrožen život, u Čileu je pobačaj zakonom zabranjen i nije ga moguće izvršiti bez odobrenja države, upozorava “Amnesty International”. Organizacija koja se bori za ljudska prava zatražila je od Čilea da u ovom slučaju napravi izuzetak koji će 11-godišnjakinji spasiti život.

- Država mora da omogući devojčici psihološku, medicinsku i svu ostalu pomoć. Njen život, zdravlje i nade su u rukama Čilea - upozorio je AI.

Dok borci za ljudska prava pokušavaju da smekšaju kruta zakonska pravila, policija je uhapsila očuha koji je priznao da je pastorku seksualno iskorišćavao pune dve godine!

Njena majka je šokirala svet kada je izjavila da je devojčica htela da ima seks sa njenim partnerom. Ćerka joj je sada oduzeta i živi sa bakom.
Portal "France 24" je istakao da žena koja abortira u Čileu može da dobije zatvorsku kaznu od pet do 10 godina, a doktor koji izvede abortus i do 15 godina.

0 коментара:

Постави коментар