Reklame

Rade Đorđević (51), meštanin sela Popović u okolini Sopota, ispalio je dva hica u svoju suprugu Oksanu (44), koji su je pogodili u grudi i glavu, a kada se nesrećna žena srušila na pod, klekao je pored nje i pucao sebi u slepoočnicu, pokazali su rezultati istrage. Tela jedno preko drugog i stravični prizor u spavaćoj sobi u utorak oko 22 sata zatekla je njihova mlađa ćerka, dvanaestogodišnja N. Đ., koja se od šoka još uvek nije oporavila, te nije ni prisustvovala sahrani svojih roditelja u četvrtak. Kako se pretpostavlja, motiv porodične tragedije bila je Oksanina namera da se posle 18 godina braka razvede i Radetova nemogućnost da se pomiri s tim.

Rade Đorđević (51)
Rade Đorđević (51)
 Po rečima prijatelja braćnog para Đorđević, njih dvoje su imali izuzetno skladan brak gotovo dve decenije, otkako je Rade doveo suprugu iz Rusije. Međutim, Oksana je nedavno podnela zahtev za razvod zbog razmirica koje je u poslednje vreme često imala s mužem, ali je na nagovor socijalne radnice ostala da živi u istoj kući s njim i decom dok se brakorazvodna parnica ne završi. Njene prijateljice iz sela kažu da je Oksana, koja je zbog Radeta ostavila porodicu i prijatelje i preselila se u Srbiju, smatrala da je njihov zajednički život u poslednje vreme postao otežan, te je podnela zahtev za sporazumni razvod, ne tražeći od svog supruga ništa osim slobode. Međutim, Radetu, koji je izuzetno voleo, to je teško palo i nikako mu nije bio jasan razlog takve odluke. U utorak su njihove dve ćerke A. Đ. (17) i N. Đ.(12) otišle u kupovinu i šetnju u Mladenovac, a predveče, kada je Oksana ušla u spavaću sobu, u kojoj je Rade inače spavao, izvukao je pištolj i pucao u nju, a potom presudio i sebi. Devojčice su se vratile kući oko 22 sata, a mlađa, koja je otišla da potraži oca, zatekla je jeziv prizor, okrvavljenu majku i oca koji je ležao preko nje. Od onoga što je videla, kako kažu poznanici, devojčica još uvek ne može da se povrati, te u četvrtak nije bila u stanju da prisustvuje sahrani. Sahrani je, osim porodice Đorđević, prijatelja i komšija, prisustvovao i Oksanin rođeni brat, koji je stigao iz Rusije, a niko od članova unesrećene porodice juče nije bio u stanju da govori o tragediji.
Oksana Đorđević (44)
Oksana Đorđević (44)
 - Situacija je dovoljno teška... Još uvek smo u šoku. Razumite nas - kratko je rekao Radetov otac.

Upoznali se u Rusiji

Po priči prijatelja porodice, Rade se s Oksanom upoznao još pre 20 godina, kada je radio kao bravar u Rusiji.
- Kada je 1995. firma propala, odlučio je da se vrati u Srbiju i poveo je Oksanu. Ovde su se venčali, a ubrzo su dobili dve zlatne devojčice, koje sada imaju 17 i 12 godina. Ona se zaposlila u Domu učenika Srednje železničke škole, a on je nastavio da se bavi svojim zanatom. Bili su vrlo skladna porodica. Znam da je Rade voleo Oksanu kao oči u glavi, a zbog njene odluke da se razvede izuzetno je patio i nikako mu nije bio jasno zašto to želi. U poslednje vreme je imao i probleme sa spavanjem, zbog čega se obratio i neuropsihijatru. Ipak, nikada nije bio nasilan i svi smo u šoku posle ovakvog njegovog postupka - pričaju komšije.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.