Reklame

General Nikolaj Patrušev i Vučić razgovarali o strateškoj saradnji. Patrušev je čovek u koga Putin ima veliko poverenje

ŠEF svih ruskih tajnih službi general Nikolaj Patrušev razgovarao je u utorak u Beogradu sa prvim potpredsednikom Vlade i ministrom odbrane Aleksandrom Vučićem o strateškoj saradnji dve prijateljske zemlje na bezbednosnom planu.
Prema našim informacijama, Vučić je sa prvim bezbednjakom Rusije razmatrao mogućnost razmene bezbednosnih informacija u borbi protiv terorizma, kao i planove za ozbiljne investicije u odbrambenoj industriji.
Bilo je reči o ulozi Regionalnog centra za vanredne situacije u Nišu, a Patruševa je posebno interesovala ekonomska sigurnost za buduće ruske investicije, kao i nemere Beograda kada je reč o odnosima sa NATO.
Ruski general trebalo bi u sredu da nastavi razgovore sa ostalim srpskim zvaničnicima. Očekuje se da ključne teme budu saradnja u oblasti odbrane i bezbednosti, koje su i neke od središnjih tačaka nedavno potpisanog ugovora o strateškom partnerstvu Rusije i Srbije.
Patrušev je sekretar Saveta bezbednosti Rusije i ranije je bio na čelu Federalne službe bezbednosti, koja je naslednik KGB. Jedan je od najvažnijih i najbližih saradnika ruskog predsednika Vladimira Putina.

Upravo je on nedavno nosio Putinov odgovor američkom predsedniku Baraku Obami, u kome su bila viđenja ruskog predsednika kako da se reše hronični problemi poput protivraketne odbrane. Dolazak Patruševa u Beograd u Moskvi su u urotak ocenili kao „prijateljsku i radnu posetu“.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.