Reklame

Istraga jedne od spornih privatizacija na kojima insistira Brisel dovela i do člana Vlade - policija tvrdi da nema zaštićenih

Aleksandar Vučić,
BEOGRAD - Ršum u Nemanjinoj 11!
Istraga jedne od 24 sporne privatizacije, na čijem rešavanju insistira Brisel, dovela je i do aktuelnog člana srpske vlade! Kako Kurir saznaje, radna grupa je tokom ispitivanja spornih privatizacija došla do tragova koji nedvosmisleno upućuju na umešanost jednog od aktuelnih ministara iz Nemanjine 11!

Pomoć tajkunima

- Tokom istrage u jednom zvučnom predmetu došli smo do tragova koji vode direktno do aktuelnog ministra. U pitanju su milionske zloupotrebe, tačnije, taj ministar je tajkunima omogućio da zgrnu milione evra nauštrb države. Mi i dalje radimo na tom predmetu i vrlo brzo će moći da se očekuju i prvi rezultati - kaže Kurirov izvor iz vrha policije. Na pitanje da li to znači da Srbija uskoro može da očekuje hapšenje ministra, odnosno da li će Vučić uhapsiti svog kolegu, naš izvor je odgovorio:

- Prvi potpredsednik Vlade rekao nam je da idemo do kraja u svim slučajevima i da nema zaštićenih. Mi smo nebrojeno puta rekli i dokazali da nema zaštićenih. Istrage svih predmeta se rade temeljno i onaj za koga se pokaže da je kršio zakon moraće da odgovara - bio to ministar ili portir u firmi.

Podsetimo, Evropska komisija je zatražila od Srbije preispitivanje 24 sporne privatizacije, na koje je, daleko pre Brisela, ukazivao Savet za borbu protiv korupcije na čijem je čelu bila Verica Barać. 

Istražne radnje

Predvodnik borbe protiv korupcije Aleksandar Vučić rekao je da je država krenula u sprovođenje istražnih radnji u slučaju 24 sporne privatizacije plus tri preduzeća.

- Rezultate ćemo imati vrlo brzo - rekao je Vučić.
Rezultati istrage u 24 sporne privatizacije

♦ Sartid - uhapšene 2 osobe
♦ Jugoremedija - uhapšeno 14 osoba
♦ Mobtel
♦ C market
♦ ATP Vojvodina
♦ Luka Beograd - uhapšeno 8 osoba
♦ Nacionalna štedionica
♦ Večernje novosti
♦ Veterinarski zavod
♦ Zastava elektro
♦ Tehnohemija
♦ Srbolek
♦ Šinvoz
♦ Keramika iz Kanjiže
♦ Prosveta
♦ Azotara Pančevo - uhapšeno 19 osoba
♦ Trudbenik gradnja
♦ Nuba - podignuta optužnica
♦ Koncesija za auto-put Horgoš - Požega
♦ Konverzija prava korišćenja u pravo svojine nad 16 h zemljišta na Novom Beogradu preduzeću „Del ril“ bez naknade
♦ Izvoz šećera u zemlje EU
♦ Putnik
♦ Srbija-turist
♦ Galenika - uhapšeno 8 osoba

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.