Reklame

Na odluku da li rekonstruisati Vladu ili raspisati vanredne izbore na jesen uticaće i procena naprednjaka kako bi na biračko telo mogao da se odrazi mogući povratak Vojislava Šešelja iz Haškog tribunala 31. oktobra.
Moguće jačanje stranaka koje se protive evropskom kursu Srbije moglo bi da ugrozi sada veoma visok rejting SNS.

- Očekujemo ga da dođe kući tačno na svoju slavu Svetog Luku, a zatim će uslediti tribine, mitinzi, TV gostovanja. Znam dobro Vojislava, neće on sedeti mirno kod kuće. Aktivan je i hrabar bez obzira na probleme sa srcem - rekao je za „Blic“ potpredsednik SRS Zoran Krasić, uz ocenu da će povratak lidera mnogo značiti za stranku i promociju njene ideologije, ali i snaženje bloka stranaka koje se protive ulasku Srbije u EU.

Na pitanje da li će glavna tema budućih nastupa Šešelja biti Srpska napredna stranka i njeni lideri, Krasić kaže „mi sve proevropske stranke stavljamo u isti koš“.

U Srpskoj naprednoj stranci kažu da će Šešeljev uticaj zavisiti od toga da li će nastaviti retoriku iz 90-ih.

- Teško da može da vrati stranku u parlament ako nastavi s retorikom od pre deset godina. Srbija je krenula drugim putem, a on to ne može da shvati. Lično sam potpuno spreman na njegovu retoriku i duele jer ga poznajem bolje od drugih - ocenio je za „Blic“ Veroljub Arsić, šef poslaničke grupe SNS.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.