Reklame

Portugalac Rikardo Sa Pinto podneo je danas ostavku na mesto trenera Crvene zvezde!
Sa Pinto podneo ostavku, Zvezda bez trenera!
Sa Pinto je ostavku podneo samo dva dana nakon početka priprema, kada je izjavio da je pre odlaska na odmor ostavio plan šta sve u međuvremenu treba da se uradi i naglasio da je urađeno malo toga.
Sa Pinto je u Zvezdu došao u martu kao naslednik Aleksandra Jankovića, u trenutku kada je ekipa zaostajala 11 bodova za Partizanom.
Za kratko vreme stabilizovao je igru, "vezao" je osam pobeda i došao na samo dva boda zaostatka u odnosu na večitog rivala. Ipak, 18. maja u večitom derbiju Zvezda je izgubila od Partizana sa 1:0 i šestu godinu zaredom ostala bez titule državnog prvaka.
Pre crveno-belih, Sa Pinto je trenirao Sporting iz Lisabona.
Pinto je na početku priprema rekao da situacija u ekipi nije onakva kavu je očekivao uoči povratka u Beograd, ali i istakao da će strpljivo raditi kako bi crveno-beli bili konkurentni u borbi za trofeje. 
"Pre nego što sam otišao za Portugaliju bilo je dosta nedefinisanh stvari u ekipi, tada sam ostavio plan rada i ono što bi trebalo da se promeni kada je igrački kadar u pitanju. Danas sam stigao u Beograd i vidim da nije mnogo toga urađeno. Pokušaćemo da rešimo većinu nedefinisanh stvari, imamo naredne tri nedelje da prevaziđemo probleme i da plan koji sam napravio počne da funkioniše", rekao je Sa Pinto novinarima na Marakani u ponedeljak. Samo dva dana kasnije podneo je ostavku. 

Pinto je tada rekao da postoje igrači čiji ostanak je izuzetno bitan za ekipu, ali da je situacija u klubu takva da ih nije lako zadržati.
"Tako je na primer Uroš Spajić trebalo da ostane, ali je na kraju morao da bude prodat", objasnio je Sa Pinto.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.