Reklame

Izbeglica iz Hrvatske Petar R. (47), koji je privremeno naseljen u jednom kolektivnom izbegličkom centru u okolini Niša, uhapšen je zbog sumnje da je obljubio 13-godišnju devojčicu. Monstruozan čin, kako se sumnja, počinio je 6. juna u večernjim satima u jednom selu u okolini Niša.

Prijavite  policiji seksualno zlostavljanje dece
Prijavite policiji seksualno zlostavljanje dece
- Devojčice su ga poznavala, jer je bio prijatelj sa njihovim dedom i ocem. Pošle su da se igraju oko 20 časova kada ih je sreo na seoskom sokaku. Starija devojčica mu se požalila da se nešto posvađala sa majkom, pa je osumnjičeni uzeo ćebe i odveo ih na obližnju livadu „da popričaju“. Kada se mlađa devojčica uspavala na ćebetu, osumnjičeni je obljubio 13-godišnjakinju - kaže za naš list izvor blizak istrazi.

Prema nezvaničnim saznanjima, sumnja se da je Petar R. dodirivao devojčicu po genitalijama i da joj je zavlačio prste u polni organ. Nakon što je završio sa iživljavanjem, dete se uspavalo na ćebetu kraj četiri godina mlađe sestre. Decu je držao sve do 5.30, kada ih je tek probudio i rekao im da idu kući.

- Budući da su deca otišla da se igraju i nisu se vraćala, zabrinuti deda i majka su u međuvremenu pozvali policiju i prijavili njihov nestanak. Policija je brzo identifikovala osumnjičenog i uhapsila ga. Nakon privođenja on je objasnio izvršenje krivičnog dela - kaže naš sagovornik.

Osumnjičeni Petar R., kako saznajemo, ima hrvatsko državljanstvo, a u kolektivnom smeštaju se nalazi od devedesetih godina prošlog veka. Nakon isteka mere zadržavanja on će uz krivičnu prijavu biti priveden istražnom sudiji radi saslušanja.B. Janačković

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.