Reklame

NLO se 1969. na Brionima zaustavio iznad lidera SFRJ, dva MiG nestala

Josip Broz Tito,
Možda bio jedan od njih...Josip Broz Tito
ZAGREB - Oči u oči s vanzemaljcima.
Predsednik nekadašnje SFRJ Josip Broz imao je blizak susret s neidentifikovanim letećim objektom (NLO) i njegovom posadom 1969. na Brionima, piše hrvatski list 24 sata. Prema navodima tih novina, priča o Titu i vanzemaljcima je još na nivou legende, ali hrvatski naučnici već dugo prikupljaju dokumentaciju o tom događaju, te će ubrzo moći da kažu da li je ona verodostojna.

Bez straha

Naime, 30. avgusta 1969. oko 20 sati iznenada se pojavio NLO, koji je lebdeo na oko 300 metara iznad aerodroma u Puli, pa je major, imenovan samo kao Janda, izdao naredbu za opštu uzbunu. Čak 300 metara duga letelica nije ispuštala nikakav zvuk, a nekolicina ljudi je potrčala na platformu očekujući da će stupiti u kontakt s njenom posadom. Samo nekoliko trenutaka kasnije na NLO je ispaljena raketa, ali se projektil samo rasprsnuo pri udaru. Pritom su dve osobe povređene.

Nedugo potom NLO se zaputio prema Brionima i zastao na samo 500 metara iznad Josipa Broza Tita. Predsednik SFRJ nije hteo da se povuče u sklonište jer je verovao da je reč o triku i da mu ne preti opasnost, a pilotima je u prvu prvi mah naređeno da ne pucaju da se Titu ne bi nešto dogodilo. 

Tek nakon pet minuta Janda je preuzeo odgovornost i izdao naređenje avionima da prema NLO ispale projektile upozorenja, pa je nekoliko raketa prozujalo pored letelice. NLO je potom uzmaknuo i krenuo u smeru Italije. Međutim, lovci su prema njemu ispalili novi niz raketa upozorenja, što se pokazalo kao fatalna odluka. Prema legendi, NLO je tada ka sebi privukao oba MiG, koja su nestala, a letelica je ponovo počela da se kreće brzinom od pet mahova u smeru Italije.

NLO srušen 1966.

Tito je na to reagovao besno jer se od prvog trenutka protivio tome da se NLO obori, a Janda je naknadno morao da napiše velik broj izveštaja i zamalo je završio na vojnom sudu. Pored toga, postoje i priče da se jedan NLO srušio u Jugoslaviji 1966, te da je Tito raspolagao vanzemaljskom tehnologijom.
Nlo je iznad pule pogođen raketom, koja se rasprsla i povredila dve osobeNlo je iznad pule pogođen raketom, koja se rasprsla i povredila dve osobe

0 коментара:

Постави коментар