Reklame

Napadač je odmah uhapšen a razlog zbog koga je napao svog lekara jeste nezadovoljstvo lekarskom uslugom

policija, hapšenje
PETROVAC NA MLAVI - Doktora neurologije u zdravstvenom centru u Petrovcu na Mlavi Dejana Milivojevića (43) pretukao je pacijent Dragan Janković (32) u četvrtak oko 13 sati naočigled osoblja ove ustanove.
Janković je odmah uhapšen, a razlog zbog koga je napao svog lekara jeste nezadovoljstvo lekarskom uslugom. Dejanu su konstatovane teške telesne povrede.
Prema našim saznanjima, uhapšeni je ušao u Milivojevićevu kancelariju i prvo počeo sa njim da se raspravlja. Posle nekoliko minuta domogao se stolice i počeo sa njom da udara lekara, sve dok stolica nije pukla.
- Kada su videli da je njihovog doktora napao pacijent, lekari su pozvali policiju. Napasnik je odmah uhapšen, a mi smo pregledali kolegu. Po telu ima modrice, a dok se branio od napasnika, polomio je i prst. Posle svega je dobro, a ko zna šta bi bilo da je pri ruci imao nešto drugo , objašnjava sagovornik iz zdravstvene ustanove u Petrovcu na Mlavi.
Povodom ovog incidenta  osoblje ove ustanove i gotovo da su svi u jedan glas rekli da se plaše nasilnih pacijenata. Momak koji je uhapšen nikada do sada u ovoj bolnici nije pravio probleme. Posle ovog incidenta zdravstveni centar u Petrovcu na Mlavi uvešće povećano obezbeđenje.
Janković je saslušan u policiji, a kao opravdanje napada na svog lekara u kratkim crtama rekao je da nije zadovoljan njegovim dosadašnjim lečenjem. Njemu je policija odredila zadržavanje, nakon čega će biti saslušan kod istražnog sudije.
- Doktor je počeo da radi. Ima dosta pacijenata i nije želeo da odlazi na bolovanje. Važi za omiljenog lekara pacijenata i nikada nije dolazio u konflikt sa njima. Kaže da mu do sada Janković nikada nije pretio i da ne zna šta mu je bilo ovog puta. Naravno da niko od nas ne može da veruje na šta su sve naši pacijenti spremni. Našeg doktora napasnik je tukao stolicom jer ona je bila jedino što je mogao da uzme u ruke - dodaje naš sagovornik.
O ovom incidentu nije mogao ništa da saopšti direktor zdravstvenog centra u Petrovcu na Mlavi jer je bio na važnom sastanku. U neformalnom razgovoru sa osobljem saznali smo da je on obavešten o napadu i da je razgovarao i sa policijom i sa svojim povređenim kolegom.
Pesničile se i sestre, vizita kasnila dva sata
Sličan incident, dogodio se juče oko 11 sati u Institutu za kardiovaskularne bolesti „Dedinje”, kada su se potukle dve medicinske sestre. Naime, njih dve su prvo ušle u raspravu, a kako je svađa postajala sve jača, one su rešile i da se obračunaju pesnicama. Zbog ovog incidenta, vizita na jednom od odeljenja koja je trebalo da obiđe pacijente kasnila je dva sata.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.