Reklame

Meštani sela Rang, na Papua Novoj Gvineji, devojku su uzeli u zaštitu i istražnim organima ne dozvoljavaju da razgovaraju sa devojkom navodeći da je "njen zli otac zaslužio da umre"

Papua Nova Gvineja,
Foto: ilustracija
PORT MORSBI - Tinejdžerka (18) sa Papua Nove Gvineje, mačetom je odrubila glavu svom ocu nakon što ju je silovao u njihovoj kući u brdima.
Meštani sela Rang, u kome se tragedija dogodila, devojku su uzeli u zaštitu i istražnim organima ne dozvoljavaju da razgovaraju sa devojkom navodeći da je "njen zli otac zaslužio da umre".
Lokalni pastor Lukas Kumi naveo je da čitavo selo jedinstveno odbija da devojka bude podvrgnuta bilo kakvoj zvaničnoj istrazi.
"Vođe iz ove oblasti su videle dekapitovano telo, nakon što im je devojka ispričala šta je i zašto učinila", naveo je Kumi.
On je dodao da je otac, u svojim kasnim 40-tim silovao devojku dok su bili sami u kući, nakon što je majka sa dvoje druge dece, otišla u posetu rođacima.
Sveštenik je rekao je da je muškarac ulazio u sobu ćerke i više puta je silovao.
"Otac je ponovo želeo da siluje svoju ćerku ujutro i tada je devojka uzela mačetu i odrubila mu glavu", rekao je on.
"Ćerka je učinila ono što je učinila zbog traume i zlih dela koje je otac učinio prema njoj zato smo se svi složili da ona mora ostati u zajednici", dodao je Kumi navodeći da je oko devojke napravljen zaštitnički prsten, kako joj niko ne bi mogao prići.
Zajednica se takođe složila da nikakva ceremonija sahrane neće biti napravljena za oca nasilnika.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.