Reklame

Da i oni mogu da omanu, iako su do sada bili gotovo uspešni 100%, dokaz je Sirija. Ono što su uradili u većini arapskih zemalja, u tzv. "arapskom proleću", nisu uspeli u Siriji. Bašar el Asad se je pokazao mnogo sposobnijim političarem nego što su procenili. Pobunjenici su gotovo savladani, očekuje se završni udarac vladinih snaga. Vojna intervencija NATO pakta je isljučena, jer Sirija poseduje odličnu PVO, a na evntualne gubitke NATO nije spreman. Oni bi bili poprilično veliki. Asad je i Putinov pulen, ako ne zbog drugog, a ono što je dobar kupac ruskog oružja.
Kako je rat biznis, a u poslednjih 65 godina Amerika živi od rata, tačnije njena vojna industrija cveta zahvaljujući ratovima koje Amerika posredno ili neposredno vodila širom sveta, Turska je ocenjena kao idealna za početak novog sukoba.
Ovaj sukob, gradjanski rat, će biti dobar "posao". Turska je ogromna zemlja. Njen geostrateški položaj je najbitniji u ovom delu sveta. Svi putevi iz Male Azije vode preko Turske. Nagli privredni razvoj nimalo ne odgovara zapandim zemljama naročito Americi. S obzirom da zapadne kompanije imaju jako malo udela u privredi Turske, nesumnjivo je da im to smeta, jer, u suprotnom bi imali ogroman profit.
Iako je muslimanska zemlja, Turska je sekularna država u kojoj demokratija zaista funkcioniše i Turskom vladaju političari koj narod izabere na izborima. Prethodne vlade je Amerika mogla da kontroliše. Erdogan sa svojom ekipom pokušava da samostalno, bez njihovog uticaja upravlja zemljom. Poslednjih 10 godina turska industrija beleži neverovatan rast. I umesto trgovine sa zapadom, koji bi uzimao ispod cene turske proizvode, oni sada to prodaju bogatim bliskoistočnim zemljama.
Nemiri i gradjanski rat u Turskoj su bili u planirani još za kraj 90-tih godina prošlog veka. Medjutim, Sadam Husein u Iraku je pokvario planove, pa su se morali usresrediti na njegovo svrgavanje i otimanje iračke nafte, a kasnije i Avganistan i stavljanje pod kontrolu svetske trgovine heroinom.
Posao u Avganistanu i Iraku je završen. U većini arapskih zemalja takodje. U Siriji nisu uspeli, ali to im je i razlog više da pod potpunu kontrolu stave Tursku, kako bi Sirija bila kopneno totalno izolovana.
Bosfor je ulaz u Crno More, a njegovim zatvaranjem Amerika bi "sela na kičmu" Rusiji.
Na istoku bi se formirala država Kurda, koja bi imala u svom sastavu i severni Irak, ali bi pretendovala i na deo Irana u kojem žive Kurdi.
Al Kaida bi opet bila u službi starim šefovima, CIA i administraciji SAD. Jer, iako su je označili kao najvećeg neprijatelja, svima je jasno, da upravo Al Kaida je najpouzdanija pešadija u svim sukobima u islamskom svetu. Naravno, eventualni i planirani budući sukob u Turskoj bi bio jako krvav.Medjutim, kao što je poznato ljudski životi belosvetskim gazdama su "potrošni materijal".
Dakle, nemiri u Turskoj nisu ništa sporadično i kako zapadni mediji na sva zvona zvone, ustanak naroda protiv vlasti, već smišljena i dobro planirana i još bolje plaćena akcija CIA i zapadnih zemalja.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.