Reklame


Srpske evrovizijske predstavnice "Moje tri" sa pesmom "Ljubav je svuda" nisu se plasirale u finale muzičkog takmičenja. Plasman u završnu fazu nije obezbedila nijedna od balkanskih država iz prvog polufinala - Hrvatska, Slovenija niti Crna Gora.
Pesma "Ljubav je svuda" nije oduševila dijasporu

Glasovi srpske dijaspore očigledno nisu bili dovoljno brojni da bi obezbedili pozitivan ishod prve polufinalne večeri Evrosonga za "Moje tri".
Iako su tokom prebrojavanja glasova Sara, Nevena i Mirna delovale samouvereno, u društvu Saše Miloševića Mareta, pratećih vokala i Marije Šerifović, njihovi osmesi uskoro su se izgubili.


Zlata Ognjevič
U finale su se plasirale Moldavija i Litvanija, a zatim i Irska. Dalje su prošle i Estonija, Belorusija, Danska i Rusija. Belgija je takođe zaslužila mesto u završnoj fazi takmičenja. Deveti finalista bila je Ukrajina, a poslednji koji su se plasirali u finale bili su Holanđani.

Večeras su se u finale plasirali:

Estonija – Birgit Igemel, "Et uus saaks alguse"
Danska – Emeli de Forest, "Only teardrops"
Rusija – Dina Garipova, "What if"
Ukrajina – Zlata Ognjevič, "Gravity"
Holandija – Anauk, "Birds"
Litvanija – Andrijus Pojavis, "Something"
Belorusija – Aljona Lanskaja, "Solayoh"
Moldavija – Aljona Mun, "O mie"
Irska – Rajan Dolan, "Only love survives"
Kipar – Despina Olimpiju, "An me thimase"

Lorin je otvorila šou sa dečjim horom
Šou u Malme areni je otvorio dečiji hor koji je izveo prošlogodišnju pobedničku pesmu "Euphoria", a pridružila im se naravno i švedska pevačica Lorin, prošlogodišnja pobednica.

Petra Mede
Voditeljka ceremonije bila je švedska komičarka Petra Mede, koja nije imala muško društvo.

- Ako napravim neku grešku, suptilno ćete me upozoriti mahanjem i vrištanjem - našalila se ona na početku.

Natalija Keli
Prva je nastupila pevačica Natalija Keli iz Austrije, sa pesmom "Shine". Ona nije imala mnogo zahtevnu koreografiju i igrala je uglavnom na kartu glasa. Slično je bilo i sa drugom predstavnicom za večeras, Birgit Igemel iz Estonije, dok je Hana Mancini iz Slovenije otpevala energičnu numeru "Straight into love".

"Mižerja" za Hrvate u bukvalnom smislu - nisu prošli dalje
Hrvatski predstavnici "Klapa s mora" izveli su pesmu "Mižerja". Voditelj televizije HRT nakon njihovog nastupa je prokomentarisao:

- Gde god su prošli, morali su da pevaju. Evo, čujete kako je publika podivljala. Momci su odlično promovisali Hrvatsku, a videćemo hoće li nam publika iz Evrope dodeliti mesto u finalu.

Emeli de Forest
Danska pevačica Emeli de Forest (19), koja je od samog početka važila za favorita ovogodišnje Pesme Evrovizije, izvela je etno numeru "Only Teardrops" i izazvala oduševljenje u Malme areni. 

Nakon nje, pevala je Ruskinja Dina Garipova, koja se opredelila za emotivnu baladu "What If".

Crnogorci su bili u odelima astronauta
Posle nje, nastupile su Ukrajina i Holandija, a zatim je na scenu izašao crnogorski sastav "Who See" u kosmonautskim odelima. Momci koji su izveli pesmu Skaj Viklera "Igranka" takođe večeras nisu imali sreće.

"Moje tri" su nastupile poslednje
Još šest zemalja predstavilo je svoje zvezde evrovizijskoj publici, a "Moje tri" su nastupile poslednje. Ovoga puta nije se obistinila tvrdnja da najslađe uvek ostaje za kraj.

Predstavnica Slovenije će kući otići razočarana
Marija Šerifović, koja je u Malme otputovala kao vokalni trener Sare, Mirne i Nevene, po završetku polufinala obratila se putem Tvitera srpskoj publici:

"Dale su se maksimalno! Podrška im je sada potrebnija više nego ikad! A i za ovo ima objašnjenje... Kasnije!"

VIDEO> Nastup "Moje tri" u polufinalu Evrovizije:

VIDEO> Proglašenje finalista:

VIDEO> Nastup crnogorskog sastava "Who See":

VIDEO> Klapa s mora i "Mižerja":

VIDEO> Sloveniju je predstavila Hana Mancini:

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.