Reklame


Posle priče da je u zemlji iz tunela kod Sarajeva pronađen grumen zlata, broj onih koji prekopavaju deponiju se uvećao drastično.












Već nekoliko dana, tvrde meštani, kopači prekopavaju deponiju zemlje koju radnici dovoze iz tunela, u nadi da će pronaći zlato.

Cela priča počela je pre desetak dana, kada je, tvrdi jedan od sagovornika portala Klix, radnik na iskopavanju tunela pronašao grumen zlata veličine čaše, nakon čega ga je prodao za veliku sumu novca.

Nakon toga, u ovom mestu kod Sarajeva nastala je prava zlatna groznica. Jedan od meštana Tarčina, Safet Habibović, koji živi u blizini odlagališta zemlje iz tunela, kaže da svakodnevno viđa nekoliko desetina muškaraca, žena i dece koji dolaze i kopaju.

"Da li ima zlata ili ne, stvarno ne znam. Dolaze iz dana u dan i kopaju, bez obzira na to kakvi su vremenski uslovi. Poslednja dva dana, po kiši, kopali su krampovima i razbijali kamenje čekićima bez prestanka", kaže Habibović.

Priču o pronalasku zlata ispričao je i Franjo Bešlić, meštanin sela Toplice, koji se nalazi u blizini tunela u izgradnji.

"Ja sam čuo da se na ovom području zlato vadilo za vreme Rimljana. Međutim, ono što ja znam, ovde se vadila živa", kaže Bešlić pokazujući na obližnje pećine.

U turskoj kompaniji Cengiz, koja je angažovana na gradnji tog dela autoputa 5C, nisu hteli da komentarišu navode meštana.

Rekli su nam samo kako je moguće da se radi o bakarnom sulfatu.

Da li je pronađeno zlato ili neka druga materija, još uvek ostaje misterija. Međutim, kako tvrdi sagovornik sa početka ove priče, gde ima dima ima i vatre.

(MONDO Foto wikipedia)

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.