Reklame


Tužilaštvo za ratne zločine Bosne i Hercegovine, na osnovu dostavljenog materijala od tužilaštva iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Republike Srpske, podićiće optužnice protiv Nasera Orića, Hanke Paldum i Ejupa Ganića, za ratne zločine počinjene za vreme ratnih sukoba u Bosni i Hercegovini.
Kako je izjavio portparol tužilaštva, Naser Orić će biti optužen za ratne zločine nad Srbima i Bošnjacima u istočnoj Bosni, a tereti se za ubistvo 1200 civila srpske i 650 civila bošnjačke nacionalnosti.
Hanka Paldum, pevačica narodne muzike bi na optuženičku klupu, prema prikupljenim dokazima trebala sesti, zbog prisiljavanja maloletnih devojčica na prostituciju tokom 1992. i 1993. godine. Te devojčice su bile raznih nacionalnosti i veroispovesti, medju njima je najviše bilo dece srpske i hrvatske nacionalnosti iz Sarajeva, ali i iz drugih krajeva Bosne i Hercegovine, koje su joj dovodili pripadnici armije BiH.
Ejup Ganić se tereti kao naj odgovorniji za masakr i zločin u Dobrovoljačkoj ulici u maju 1992. godine i kao naredbodavac masakra.
Kako je za britanski BBC Boris Grubešić, portparol tužilaštva za ratne zločine BiH izjavio, tužilaštvo ima dovoljno dokaza da na sudu dokaže krivice ove tri ličnosti.
Naravno, postupci će biti medjusobno odvojeni i vodjeni svaki za sebe.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.