Reklame


Budući da je kao premijer proveo šest godina na čelu Vlade Hrvatske, da je zaista puno uradio na ulasku Hrvatske u EU, Sanader o toj temi svakako ima šta da kaže

ivo sanader, korupcija
ZAGREB - Bivši premijer Ivo Sanader zatvoreničke dane u Remetincu prekraćuje pisanjem knjige “Kako smo platili ulazak u Evropsku uniju”.
Informaciju o knjizi koja bi navodno trebalo da bude u prodaji nakon jula, dakle nakon službenog ulaska Hrvatske u EU, donekle je potvrdio i njegov advokat Čedo Prodanović. On kaže da zna da je knjiga u povoju, ali da zapravo ne zna koliko je Sanader odmakao u pisanju i kada bi ona trebala da bude objavljena.


Nije nelogično da se Sanader uhvatio pisanja. Svoj odlazak sa premijerske funkcije upravo je pravdao nemogućnošću tadašnje deblokade pregovora sa Slovenijom. Sanader je te 2009. godine novinarima, javnosti pa i svojim hadezeovcima tvrdio da se umorio od beskrajnih pregovora sa Slovenijom koja stoji Hrvatskoj na putu prema ulasku u EU. 

Budući da je kao premijer proveo šest godina na čelu Vlade Hrvatske, da je zaista puno uradio na ulasku Hrvatske u EU, Sanader o toj temi svakako ima šta da kaže.

Hoće li u knjizi otkriti neke dosad nepoznate tajne, hoće li nečim iznenaditi javnost, zasad je nepoznato. Pre se može očekivati da Sanader knjigom želi da popuni budžet koji mu je naglo ispražnjen nakon blokade imovine.

Budući da je izbačen iz HDZ i da su mu mnogi dojučerašnji stranački prijatelji naglo okrenuli leđa, Sanader bi u toj knjizi mogao da napiše i nekoliko rečenica o stranačkim drugovima

Možda par rečenica posveti i Jadranki Kosor, koju je ustoličio za premijerku, i koja je završila pregovore sa Evropskom unijom.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.