Reklame


Regionalna televizija iz Novog Pazara javila je prethodno da je Makića u svojem kabinetu "pesnicom u lice" udario muftija Zukorlić

Nermin Smajlović, brat od tetke, muftija Muamer Zukorlić, hapšenje, spavaća soba
Muftija Zukorlić
NOVI PAZAR - Mešihat Islamske zajednice u Srbiji (IZ) kaže da je sa posla i svih funkcija u IZ suspendovao Bekira Makića, jednog od najbližih saradnika glavnog muftije Muamera Zukorlića.
Regionalna televizija iz Novog Pazara javila je prethodno da je Makića u svojem kabinetu "pesnicom u lice" udario muftija Zukorlić.
"Makića su, pošto je oboren na pod, nogama udarali sekretar Samir Škrijelj i visoki funkcioner IZ Rešad Plojović", navela je ta televizija. Mešihat u saopštenju, međutim, navodi da je Makićsuspendovan zbog zloupotrebe položaja Ureda za hadž.
Kako se navodi, Makić je nelegalno osnovao Turističku agenciju "Sandžak travel" preko koje je, mimo propisa i saglasnosti organa Islamske zajednice, u dva navrata organizovao putovanje na hadžiluk.
"Bekir Makić je, takođe, odbio da izvrši primopredaju dužnosti rukovodioca Ureda za hadž, sa koje je nedavno smenjen na sednici Mešihata, što ukazuje na osnovanost informacije da je vršio finansijske i druge malverzacije kroz organizaciju hadža", navodi se u saopštenju.
Kako se dodaje, odluci je prethodila konstatacija da neskriveno već duže vreme Bekir Makićobavlja antiustavne i destruktivne delatnosti u Islamskoj zajednici. U saopštenju se ne navodi kada je održana prethodna sednica Mešihata na kojoj je Makić smenjen, a javnost je o tome tek danas obaveštena.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.