Reklame


Motivi stravičnog zločina Futožanina Đura Ćulibrka (71), koji je u martu prošle godine zaklao suprugu Nevenku (63), zatim joj odsekao grudi, povadio creva i plućno krilo i na kraju srce koje je presekao napola ni dan danas nisu poznati.

Tajnu poneo sa sobom u grob: Đuro Ćulibrk
Tajnu poneo sa sobom u grob: Đuro Ćulibrk
Ovaj mirni i uzorni čovek, kako ga komšije opisuju, sam je pozvao policiju i priznao zločin. Razlog svađe sa suprugom koja je prethodila masakru, ostao je nepoznat jer na saslušanju nije mogao da ga se seti, a tajnu je na kraju poneo sa sobom u grob, pošto je 17. jula prošle godine preminuo u pritvoru.

Pao mu šećer?
Ćulibrk, kog niko iz okruženja nije poznavao kao nasilnu osobu, kobne noći, kako je utvrđeno, nije bio pod uticajem alkohola. Pošto je Ćulibrk dugogodišnji dijabetičar, stručnjaci su nakon ubistva smatrali da treba ispitati da li je u trenutku ubistva imao “suženje svesti”, odnosno da li je do zločina eventualno dovela hipoglikemija, odnosno pad nivoa šećera u organizmu.
Bračni par se posvađao 20. marta u porodičnoj kući u ulici Vasilija Gaćeše u Futogu, nakon čega je Ćulibrk uzeo mesarski nož, dužine 20 centimetara i prerezao joj grkljan. Iako je to bilo dovoljno da nesrećna žena premine, suprug joj je potom odrubio glavu sekirom, a zatim i grudi.
Na kraju joj je da užas bude veći povadio organe - creva i jedno plućno krilo, da bi krvavi pir završio vađenjem srca koje je presekao napola. Nakon toga je mirno otišao u kupatilo okupao se, presvukao u čisto odelo i pozvao policiju kojoj je prijavio da je ubio ženu.
Potom se popeo na sprat kuće, gde živi njegov sin iz prethodnog braka, pozvao ga da izađe napolje i rekao mu: „Sine, zaklao sam Nevenku“. Njegov šokirani sin u kući je zatekao jeziv prizor i krv na sve strane, a komšije su shvatile da se u kući Ćulibrka nešto događa kada su čule vrisak Đurove unuke. Nakon toga su ugledali Đuru kako mirno seda u policijski automobil.
Horor u Futogu: Kuća Ćulibrka
Horor u Futogu: Kuća Ćulibrka

- Niko od nas ne zna šta se u kući desilo i šta bi jednog divnog čoveka kao što je Đuro nagnalo na takvu brutalnost. Kada se razišao sa prethodnom suprugom, sin i ćerka su ostali sa njim. Vodio je računa o njima, školovao ih i odgajao i bio im i majka i otac. Nevenka je takođe bila dobra žena i znam da joj je Đuro pre tri godine pomogao da reši probleme sa alkoholom.
Koliko je bio dobar čovek, jasno vam je ako kažem i da je vodio i u banju da se oporavi, a ako bi neko baš insistirao zapitkujući ga šta je sa Nenom i gde je, on je govorio da su se nešto sporečkali, pa je zato otišla, krijući njen problem. Znam da ju je voleo samo tako, kao i ona njega, a šta se desilo te noći dragi bog zna - pričaju komšije, koje napominju da bračni par Ćulibrk nije imao zajedničku decu.

Na saslušanju u policiji, Ćulibrk je rekao da su se kobne noći posvađali “jer je bio iznerviran, ali da se ne seća ni razloga svađe, ni razloga zbog kojih je to učinio”. Kod istražnog sudije se branio ćutanjem, a suđenje nije ni dočekao jer je četiri meseca kasnije preminuo u pritvoru na Klisi zbog čega je postupak i obustavljen.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.