Reklame


Bolje sprečiti jer je posle kasno! Ako planirate da idete u Honduras i grad San Pedro Sula, koji se nalazi na severozapadu zemlje, bolje još jednom razmislite. To je grad koji je prvi na listi najopasnijih mesta na svetu.

Tokom 2012, u gradu San Pedro  Sula zabeleženo je ukupno  1.218 ubistava
Tokom 2012, u gradu San Pedro Sula zabeleženo je ukupno 1.218 ubistava | Foto: Reuters
U gradu San Pedro Sula, koji je dom za skoro milion stanovnika, svakog dana se dogode tri ubistva. Neretko iza ovih zločina, koje su često događaju uusred dana, stoje policijski odredi smrti. Iza često brutalnih i zverskih ubistava uglavnom stoje narko-karteli, koji potpuno slobodno operišu u delovima grada u kojima vladaju bezakonje i siromaštvo.
Policija je  neefikasna i  korumpirana
Policija je neefikasna i korumpirana | Foto: AP
Naoružane bande kontrolišu siromašna predgrađa i čitava sela. Policija je neefikasna i korumpirana. Državni tužilac u Hondurasu dobio je preko 200 prijava da iza ubistava stoje pripadnici policije. Svega nekoliko slučajeva je istraženo i procesuirano. Tokom 2012, u gradu San Pedru Sula zabeleženo je ukupno 1.218 ubistava (prosečno 3,3 dnevno).
U ovom gradu od skoro milion stanovnika svaki dan se dogode tri  ubistva, iza kojih često stoje policijski odredi smrti
U ovom gradu od skoro milion stanovnika svaki dan se dogode tri ubistva, iza kojih često stoje policijski odredi smrti | Foto: AP
U Hondurasu, državi sa 7,7 miliona stanovnika, čak 70 odsto živi u siromaštvu. Dok jedni odlučuju da odu, uglavnom u Ameriku, oni koji ostanu imaju samo jednu opciju - kriminal. U gradu ima nekoliko velikih bandi, a značajno je i prisustvo meksičkih narko-barona. Istovremeno, više od polovine zatvorenika još nije osuđeno i oni godinama čekaju pre nego što im se zakaže suđenje. Ubistva, pucnjave i požari su česti u zatvorima. Javna je tajna da u zemlji postoje policijski odredi smrti, koji su preuzeli funkciju sudije, porote i egzekutora.
Top 10 najopasnijih

1. San Pedso Sula (Honduras)
2. Akapulko (Meksiko)
3. Karakas (Venecuela)
4. Distrito Central (Honduras)
5. Toteon (Meksiko)
6. Mecejo (Brazil)
7. Kali (Kolumbija)
8. Nueo Laredo (Maksiko)
9. Barkuisimeto (Venecuela)
10. Žoa Pesoa (Brazil)

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.