Reklame


Uče nas da budemo skloni paradi ponosa i sad odjednom jedino ne valja što je taj vladika biseksualac. I za njega treba razumevanje, nije mu lako, rekao proslavljeni reditelj

Emir Kusturica, foto marina lopičić
Kusturica ima razumevanja za Kačavendu
BEOGRAD - Pravda za Kačavendu!

Proslavljeni reditelj Emir Kusturica stao je u odbranu vladike Vasilija Kačavende, koji je, posle objavljivanja video-snimka na kojem je uhvaćen na delu s mlađim muškarcem, razrešen.

Pedera ima poštara, atletičara, pa zašto ih ne bi bilo i u crkvi? Pogledajte kolko ih je u katoličkoj crkvi u Americi, koji je broj tih koji su zapravo s one strane heteroseksualnog života. Vidim da to više pogađa ove organizatore gej parade. Uče nas da budemo skloni paradi ponosa, prave filmove o tome kako je to normalno i sad odjednom jedino ne valja što je taj koji je u crkvi, taj vladika - biseksualac. Gde je sad razumevanje? I za njega treba razumevanje, nije mu lako - rekao je Kusturica.

Na našu opasku da je u pitanju svešteno lice, Kusturica je odgovorio:

- On sad svakako skida mantiju, ali kažem, ne možemo sad imati smisla za gej paradu, a nemati smisla za Kačavendu, koji je takođe s one strane. Ne bi bilo pravedno, i on je čovek, i on pati - rekao je Kusturica i dodao:

- Meni nije stalo do Kačavende uopšte, nemam nikakve veze s tim, ja samo objašnjavam logiku stvari. Kačavendin biseksualizam mene uopšte ne zanima, ali me zanima logika reakcije. Ako je put u Evropu popločan stazama Parade ponosa, zašto bismo onda sad izdvajali Kačavendu iz tog korpusa ljudi? - upitao je Kusturica.

Podsetimo, pre četiri dana na internetu se pojavio snimak vladike tuzlansko-zvorničkog Kačavende u strasnom zagrljaju s nepoznatim mladićem. S videom je bio upoznat i Sinod, ali je bludnog vladiku tek posle pojavljivanja snimka razrešio. Preciznije, Sinod je pre dva dana prihvatio ostavku koju je Kačavenda podneo još u novembru prošle godine.
Kačavenda više neće nositi mantijuKačavenda više neće nositi mantiju
 Vladika u zagrljaju s nepoznatim mladićemVladika u zagrljaju s nepoznatim mladićem
Vladika Vasilije i dalje ćuti

Vladika Vasilije Kačavenda nije ni juče želeo da komentariše odluku Sinoda o njegovom razrešenju. Kako nam je objasnio u kratkom telefonskom razgovoru, on po kanonu SPC ne sme da daje nikakve izjave dok eparhiju formalno ne preda svom nasledniku.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.