Reklame


„Grupa 7“, koju je činilo sedam srpskih košarkaša s Vladom Divcem na čelu, Crvenom krstu Kraljeva isporučila oko 7.000 zimskih jakni, koje su spaljene jer nisu bile upotrebljive

Vlade Divac, Žarko Paspalj, Aleksandar Đorđević, Predrag Danilović, Zoran Savić,
Baš ga briga, on ima dobru jaknu

BEOGRAD - Sramota!
Humanitarna organizacija „Grupa 7“ iz Sakramenta, koju je činilo sedam proslavljenih srpskih košarkaša s Vladom Divcem na čelu, poslala je 2005. godine Crvenom krstu Kraljeva oko 7.000 pocepanih i prljavih zimskih jakni namenjenih siročićima u Srbiji. Jakne su bile u toliko lošem stanju da je Crveni krst odbio da ih podeli deci, pa su na kraju uništene.

Iz elektronske prepiske, do koje je došao Kurir, a koju su vodili tadašnja sekretarka Crvenog krsta Kraljevo Mirjana Lišanin Gostiljac i menadžer „Grupe 7“ Aleks Dimitrijević, očigledno je da je umesto novih jakni stigao kontejner „smeća“.

- Da li ste svesni da onim što ste poslali Crvenom krstu Kraljevo možete dovesti do neke epidemije?! Ako ste, kako kažete, tu robu planirali da bacite, zašto je na njoj etiketa Peđe Stojakovića? 

Zašto se stavlja etiketa koja više košta, i po ceni izrade i po značaju onih koji su na njoj, nego što je vrednost pocepane, isprljane dronjice koju ste velikodušno, vi gospodine Aleks, opredelili za decu u Srbiji - napisala je Mirjana 17. septembra 2005. Aleksu Dimitrijeviću.Ona za Kurir kaže da je „Grupa 7“ trebalo da pošalje nove jakne za decu bez roditeljskog staranja i ostalu decu sa socijalnim potrebama.

- Umesto novih, stigle su masne i pocepane jakne na kojima je bila prišivena etiketa sa slikom Peđe Stojakovića. Nekima je čak bio otkinut rukav! Menadžer „Grupe 7“ Aleks Dimitrijević pravdao se da je došlo do greške i da je humanitarna organizacija „Armija spasa“, koja je razvrstavala upotrebljivu od neupotrebljive garderobe, greškom poslala kontejner jakni koje je trebalo da budu bačene - kaže Mirjana Lišanin Gostiljac i dodaje da su jakne komisijski prebrojane i spaljene.

Kako saznajemo iz krugova bliskih košarkašima, njihova veza sa „Grupom 7“ godinama se ogleda u tome što im se uz ovaj projekat pominju imena, a oni nisu aktivno uključeni u njen rad.
Mirjana Lišanin Gostiljac: Da li ste svesni da onim što ste poslali možete dovesti do neke epidemije?!Mirjana Lišanin Gostiljac: Da li ste svesni da onim što ste poslali možete dovesti do neke epidemije?!
Ovo su namenili siromašnoj deciOvo su namenili siromašnoj deci
Rašković: Krivi menadžeri!

Aleksandar Rašković, bivši menadžer Predraga Stojakovića, čija je slika bila prišivena na sporne jakne, kaže da Stojaković nije imao ništa s tom grupom.
- Za malverzacije nisu krivi košarkaši koji su davali novac, već menadžeri „Grupe 7“ koji su pokrali pare, a slali jeftinu robu u Srbiju - kaže Rašković.
Vlade Divac do zaključenja broja nije odgovorio na pitanja koja se tiču spornih jakni.
Ko je bio u „Grupi 7“

Vlade Divac 
Žarko Paspalj
Aleksandar Đorđević
Predrag Danilović
Zoran Savić
Dejan Bodiroga
Željko Rebrača

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.