Reklame


Na zvaničnom sajtu Eparhije vranjske objavljene su fotografije sahrane i pokojnika protojereja Srđana Tasića, koji je bio paroh u selu Žbevac kod Bujanovca u sanduku.
Eparhija vranjska na sajtu objavila fotografiju pokojnika u sanduku!
Na ukupno deset fotografija ilustrovan je ceo proces sahrane sveštenika. Na sajtu Eparhije vranjske se navodi da je preminuli sveštenik  časno i odgovorno obavljao svoju svešteničku dužnost "do trenutka kada ga je Bog pribrojao svome izabranom stadu.
"Otac Srđan, rođen je 1957. godine u Bujanovcu, a Bogosloviju "Svetih Kirila i Metodija u Prizrenu upisuje 1972. godine. U sveštenički čin rukopoložen je 1985. godine, postavši paroh u selu Biljača, opština Bujanovac, gde je službovao sve do 1994. godine, kada je postavljen da opslužuje parohiju žbevačku, a nakon dve godine postaje privremeni paroh žbevački“, navodi se u tekstu na sajtu.
Eparhija vranjskaEparhija vranjska
Kako prenosi Jugmedija, jedan od sveštenika u Eparhiji kaže da ni oni nisu oduševljeni ovakvim činom, ali da Pahomije insistira, čak postoji sveštenik koji ga prati u svim svešteničkim dužnostima i fotografiše, da bi se to uredno objavljivalo na sajtu. Inače godinama unazad ovo je jedini način oglašavanja vladike Pahomija.

Izvor: Jugmedia

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.