Reklame



Prvi odgovor SAD-a i Južne Koreje bio bi vazdušni napad na severnokorejske kopnene ciljeve, posle čega bi usledilo uništavanje protivvazdušne odbrane i komandnih centra

Napad, simulacija, Severna Koreja, SNN,

ATLANTA – Iako je teško zasada prognozirati kako bi se razvila situacija u slučaju izbijanja oružanog konflikta na Korejskom poluostrvu, SNN je otišao korak dalje i objavio na televiziji simulaciju pod imenom “ Kako bi se mogao odvijati Korejski rat”.

Penzionisani američki general Džejms Marks obrazložio je način na koji bi mogao krenuti tok borbenih operacija, a prema njegovom mišljenju one ne neće preći granicu Korejskog poluostrva.

Ukoliko dođe do oružanog sukoba, najveći deo tereta svakako će podneti Korejsko poluostrvo, na kojem će se odvijati najveći broj ratnih operacija, analizira SNN. 

'Prvo što ćemo videti biće velika koncentracija oružanog arsenala i usmeravanje projektila Severne Koreje na ciljeve u Južnoj Koreji, na primer na Seul, koji je samo malo južnije od demilitarizirane zone', navodi penzionisani američki general Džejms Marks.

Prema njegovim rečima, problem je u tome što Pjongjang može nagomilati oružje na planinskim vencima na severnom delu korejske demilitarizirane zone, koje koalicijske snage na jugu veoma teško mogu uočiti pre aktivacije.

Dok bi Južnu Koreju zasipali projektilima, Pjongjang bi sa obe obale slao podmornice s projektilima do obala Južne Koreje, u kojoj bi se aktivirali severnokorejski 'spavači' i identifikovali ciljeve.

SAD je već intenzivirala prisutnost nosača aviona i ostalih mornaričkih snaga u blizini Korejskog poluostrva, a na teritoriju Japana i Južne Koreje nalazi se gomila američkih borbenih aviona.

Prvi odgovor SAD-a i Južne Koreje bio bi vazdušni napad na severnokorejske kopnene ciljeve, posle čega bi usledilo uništavanje protivvazdušne odbrane i  komandnih centra.
Zatim bi se okomili na mostove na severu zemlje onemogućujući kretanje vojnih snaga u toj zemlji.

Procenjuje se da bi koalicijskim snagama trebala tri do četiri dana za potpuno preuzimanje kontrole.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.