Reklame


Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su, u okviru istraga o 24 sporne privatizacije, podnete krivične prijave protiv 115 ljudi, slobode je lišeno 89 osumnjičenih. Ukupna naneta šteta državi u tim slučajevima je 79,8 milijardi dinara a ostvarena materijalna korist je 60,2 milijardi dinara , rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić predstavio rezultate Vlade Srbije | Foto: FoNet
Vučić, koji je i šef Biroa za koordinaciju bezbednosnih službi, je to naveo predstavljajući rezultate rada vlade u borbi protiv kriminala i korupcije od 1. avgusta 2012. do 10. marta 2013.
Upitan o istrazi malverazija u farmaceutskoj kompaniji Galenika, Vučić je kazao da uskoro očekuje finalizaciju i tog slučaja i da su ključne činjenice poznate.
"Na tužiocu je da saopšti kad će to pokrenuti, a biće ubrzo", dodao je on.
Kako je naveo istraga o Razvojnoj banci Vojvodine je na početku i da nije u stanju to da komentariše, a praktično je gotova optužnica za pronevere u Agrobanci, ali se čeka izveštaj veštaka, a pri kraju je istraga slučajeva Nibens grupe i Azotare.
On je podsetio da po završetku svih istraga slede sudski postupci. Upitan da li je zabrinut za ličnu bezbednost, on je kazao da je njegova situacija odlična.
Vučić je istakao da ovu vladu karakteriše što se uhvatila u koštac sa problemima pre svega u oblasti Kosova, kriminala i korupcije i sa
"navikama i manirima političara".
"Važno je da gradjani Srbije vide da se polako, polako, ali ipak kreće napred", istakao je prvi potpredsednik.
On je naveo da je unutasnji sistem u zemlji "zlocinacki podesavan da odgovara samo interesima nekolicine bogatih, a da je država za račun
nekih bogataša i sama bila umrtvljena".
"Borbu protiv korupcije vodicemo i posle pregovora o Kosovu i bez obzira na politicku pripadnost aktera", naveo je Vučić i istakao da se ova vlast uhvatila u koštac sa "gujom i azdajom" i nazvala ih pravim imenima.

Tragamo za trećim rešenjem!

Srbi priznaju dve verzije Srbije, onu cara Lazara i onu Vuka Brankovića, ali mi tragamo za trećim rešenjem, rekao je danas prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, govoreći o rešavanju pitanja Kosova i Metohije.
On je na konferenciji za novinare, objasnio da "tražimo pravdu, da naš narod ostane svoj na svome, samo toliko koliko svi ostali narodi odavno imaju".
"Idemo u Brisel da razovaramo o prihvatanju kompromisa. Pravićemo kompromise, jer su važni za budućnost Srbije i našu decu, ali kompromisi imaju granice", napomenuo je Vučić.
Neizvesni pregovori: Državni vrh sa Ketrin Ešton
Neizvesni pregovori: Državni vrh sa Ketrin Ešton | Foto: Beta
Svaka odluka u Briselu 2. aprila, bilo prihvatajuća ili odbijajuća, biće doneta jedinstveno na nivou Vlade Srbije, najavio je Vučić i dodao da Srbija neće unižena.
Od Ketrin Ešton, objasnio je Vučić, tražimo samo da Srbija ne bude ucenjena.
"Molimo Evropu i od nje tražimo da vodi računa o Srbiji, o interesima našeg naroda na Kosovu i Metohiji", naglasio je Vučić.
On ima puno poverenje u državnu delegaciju, ali je spreman da ode i peške u Brisel, ako misle da on lično može da pomogne, mada smatra da tu nije reč o personalnom trešenju.

Ima važnijih stvari od izbora!


Vicepremijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da u Srbiji ima mnogo važnijih tema nego što su izbori. On je na prvoj konferenciji za novinare u Vladi rekao da će poštovati opoziciju koja je izrazila sumnju u legitimitet Vlade Srbije, rekavši da je spreman da im se izadje u susret, ali i da danas u Srbiji ima mnogo važnijih tema od izbora.
Vučić i Nikolić
Vučić i Nikolić | Foto: FoNet
"Pozvao sam one koji insistiraju da kažu da li hoće izbore da se i izjasne, a onda se jedna stranka ujutru izjasnila da traži izbore, a odmah popodne njen predsednik je rekao da na izbore ne želi da izlazi dok traju razgovori oko Kosova", podsetio je Vučić.

Srbija polako ide napred!


Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je Vlada preduzela bolne, teške i rizične poteze, jer Srbija više nije mogla da izdži propadanje nacije.

- Vlada se uhvatila u koštac sa problemima u tri obalsti - Kosovo i Metohija, borba protiv organizovanog kriminala i korupcije i obračun sa sopstvenim navikama.

"Vlada je preduzela bolne, teške i rizične poteze, jer Srbija više nije mogla da izdrži zamzrnute konflikte, pljačku državne imovine i medijsko hvalisanje poliotičara. Važno je da gradjani danas vide da Srbija polako, polako ide napred", poručio je Vučić.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.