Reklame


Inženjeri su danas pažljivo radili u pokušaju da saznaju više o rupi u zemlji, koja se polako širi, i koja je progutala jednog čoveka u njegovoj spavaćoj sobi u kući na Floridi.
(VIDEO) Stučnjaci istražuju uzrok otvaranja rupe u zemlji
Čovek koji je nestao u rupi, Džef Buš (37), bio je u četvrtak uveče u svoj spavaćoj sobi kada se rupa otvorila. Propao je i on i sve ostalo što je bilo u sobi. Inženjeri veruju i da će cela kuća u jedom trenutku propasti u zemlju.
U kući je u to vreme bilo još pet ljudi, ali su oni uspeli da pobegnu nepovredjeni. Džefov brat skočio je u rupu u pokušaju da pomogne, ali se i on jedva spasio, pošto ga je izvukao šerifov zamenik.Džef Buš još nije pronadjen.
Inženjeri su počeli da rade testove u sedam sati ujutro po lokalnom vremenu. Ekipe sa opremom smestile su se u kući pored, jednoj od dve koje su evakuisane. Oko 10 sati zvaničnici su naredili da se udalje novinarske ekipe, kako bi stručnjaci mogli da nastave testiranje kuće preko puta one u kojoj se incident dogodio.
Nije jasno kolika je rupa, niti da li vodi do nekih pećina. Stručnjaci kažu da je zemljište u tom delu Floride slično švajcarskom siru, sa površinom koja lako može da utone.
Prethodni dan inženjeri su proveli u dvorištu kuće, uzimali uzorke zemlje i sprovodili razne testove, iako su priznali da je okolina mesta u kome je poginuo Buš izuzetno opasna. U samu kuću niko nije smeo da udje.
"Ne mogu da vam kažem zašto se još njije srušila", rekao je Bil Breken, vlasnik kompanije pozvane da pridje rupi. Zemlju ispod kuće opisao je kao "veoma veliku, veoma tečnu masu".
"Ovo nije tipična rupa, ovo je ponor. Iz tog razloga, moramo biti veoma pažljivi", kazao je jedan lokalni zvaničnik, dodajući da ne žele da ugroze više ni jedan život.
Porodica želi da inženjeri što pre udju u rupu i pronadju Džefa Buša, koji nije zvanično proglašen mrtvim.
Stavaranje rupa u zemlji je česta pojava na Floridi, pa zakon u toj američkoj državi zahteva da kuće budu osigurane i za slučaj takvog dogadjaja.
Iako su neki automobili, kuće i druge zgrade i ranije propadale u iznenadno otvorene ponore, veoma je retko da neko strada u tim nesrećama.

0 коментара:

Постави коментар