Reklame


Da život počinje i u devedesetim, juče je pokazao Užičanin Stojan Cole Milivojević (95), iz sela Gostinica, koji je u 10. deceniji života odlučio da se po peti put oženi, i to “piletinom”. Naime, njegova mlada je 25 godina mlađa Milica Purić iz Banje Koviljače, koja je upravo 19. marta uz venčanje proslavila i svoj 70. rođendan! Njoj je ovo drugi brak.

Venčanje Stojana Milivojevića i Milice Purić
Oboje kao iz topa izgovorili sudbonosno ''Da''! | Foto: M. Cvetković
Posle venčanja i jedno i drugo poželeli su da im brak bude srećan i dugovečan, a samo su kumovi i najbliži rođaci prisustvovali svečanom činu u sali mesne kancelarije u selu Ribaševina. Kada je matičar Dragoslav Nikolić pitao Stojana i Milicu da li pristaju da stupe u brak, oboje su kao iz topa grunuli: „Da!“
Veselje je u skromnom društvu nastavljeno u obližnjoj kafani uz kafu i sok, a onda su se, kao u filmu, žutim Stojanovim „vardburgom“ uputili svom domu u Gostinici. Milica se poverila “Alo!” da je na venčanju pred matičarem i imala tremu.
Venčanje Stojana Milivojevića i Milice Purić
Poželeli da im brak bude srećan i dugovečan!| Foto: M.Cvetković
- Ruke su mi drhtale toliko da sam jedva potpisala zapisnik - ispričala je novopečena mlada, koja otkriva da su se ona i Stojan upoznali pre nekoliko meseci u Banji Koviljači, gde je on bio na odmoru.
- Nema tu mnogo da se krije, Stojan je sjajan čovek, divan, ozbiljan, porodičan kao i ja. I odmah smo se našli i rešili da se venčamo, da živimo zajedno ovde u Gostinici - prepričava Milica.
Stojan, rođen 1918, prvi put je pred matičara stao je još davne 1939. godine sa Vidosavom iz Leskovca. Zatim je u Gostinici nevenčano živeo prvo sa Marijom, a zatim i sa Nevenkom, obe iz Beograda. Sa četvrtom ženom, Smiljanom iz Sokobanje, venčao se pre par godina, takođe u Ribaševini. Nažalost, Smiljana je, kao i prethodne tri njegove supruge, preminula.
Venčanje Stojana Milivojevića i Milice Purić
Presrećni mladoženja od 95. godina! | Foto: M.Cvetković
- Ne može čovek sam. Meni i Milici danas želim samo zdravlja i sreće, da nam ovaj brak bude dugovečan - rekao nam je Stojan. Matičar Dragoslav Nikolić juče nam je otkrio da je venčanje Stojana i Milice prvo ove godine u mesnoj kancelariji u Ribaševini, koja uz ovo pokriva i susedno selo, Gubin Do - dva sela sa ukupno više od 1.100 stanovnika.
Jedni svadbuju, a drugi robijaju u devedesetim!
Radeta Radovanović iz blačkog sela Drešnica je u svojoj 92. godini dočekao da služi zatvorsku kaznu! Ovaj gotovo nepokretni starac jesenas je osuđen zbog nezakonitog držanja oružja na tri meseca zatvora, pa je dočekao robiju ubrzo posle izricanja presude.
Zatvorsku kaznu Radeta je dobio zbog nedozvoljenog posedovanja oružja, puške koju je sam napravio, a zbog koje ga je prijavio komšija.

0 коментара:

Постави коментар