Reklame


Tajna Ganguline diplome: Aca Dr Šapić doktorirao na livadi
Dan posle istorijske blamaže Aleksandra dr Šapića u emisiji 'Utisak nedelje', Kurir je otkrio gde je stekao 'vrhunsko obrazovanje' kojim je uspeo da privuče pažnju cele nacije.
Fakultet za poslovno-industrijski menadžment univerziteta Union, na kojem je Aleksandar Šapić, po sopstvenom priznanju za Kurir, doktorirao, nalazi se u pustari, u pravom smislu te reči. Novinari Kurira su ga tražili bukvalno ceo dan, da bi ga, kad su već počeli da gube nadu, pronašli na livadi pored šumadijske varošice Mladenovca.

Pumpa umesto škole

Malo je reći da je naša ekipa bila frapirana kad je naišla na tu „visokoobrazovnu ustanovu“ među šipražjem, u čijem bližem okruženju se nalazi samo jedna benzinska pumpa. Teško da bi bilo koji slučajni prolaznik i pomislio da se unutar ove usamljene zgrade nalaze amfiteatri i kabineti u kojima je znanje sticao jedan od najbriljantnijih umova u savremenoj srpskoj politici - Aleksandar dr Šapić, poznat i kao Gangula.

Inače, gostovanje Aleksandra dr Šapića, predsednika beogradskog odbora DS i desne ruke vođe demokrata Dragana Đilasa u „Utisku nedelje“ s Vukom Jeremićem, pre svega zbog lapsusa koje je pravio tokom emisije, izazvalo je pravu lavinu negativnih komentara i ismevanja na društvenim mrežama. Ne pamti se kada je gostovanje nekog političara izazvalo toliki podsmeh.

Nema opozicije

Aleksandar Jovičić, potpredsednik IO SNS, izjavio je da se, ukoliko je Šapićevo gostovanje u „Utisku nedelje“ demonstracija politike DS, postavlja pitanje da li Srbija ima ozbiljnu opoziciju.

- Nisam siguran šta više zabrinjava, da li nivo nepoznavanja opšte kulture ili spremnost da se ne poštuje odluka Ustavnog suda. Verujem da bi Vlada svakako sarađivala i s Nambijom, da Nambija postoji. No moguće je da je to neka novina s doktorskih studija Šapić dr Aleksandra - ironičan je Jovičić.

Opravdanja Gangula stajl

- sam Šapić juče se obilato pravdao na Tviteru, objašnjavajući šta je u stvari hteo da kaže. Ali bolje da nije.

- Ako je najveća zamerka onome što sam govorio „gutanje“ slova kod Namibije, onda mi stvarno kao zemlja i narod nemamo nikakvih problema.... Žalim što su lapsusi koje sam napravio skrenuli pažnju sa tema o kojima sam govorio - napisao je Šapić i nastavio:

- Da imam 20kg više 20cm manje naočare, govornu manu, retku kosu, neuglednu građu, možda bi se nada mnom sažalili, pa čuli ŠTA, a ne KAKO govorim. Za razliku od mnogih, moj život uspesi i neuspesi su samo moji.. Potpuno transparentni kao i nalog na tviteru. Nemam šta da krijem ni od koga.. - pravdao se Šapić.

Poslednji tvit koji je napisao do zaključenja ovog broja glasio je:

- VREME najbolje pokaže...koliko je ko pametan, obrazovan,uspešan ili neuspešan, pošten i nepošten... problem je što mi Srbi, uvek kasno shvatimo - napisao je predsednik opštine Novi Beograd.
Lapsusi doktora Ace

Gledaoce je prvi put zadivio kad je, mrtav hladan, rekao da je Jeremića podržala afrička država Nambija. Verovatno je pomešao Namibiju i Zambiju, obe na jugu Afrike, i stvorio novu suverenu zemlju s hibridnim imenom.

- Umesto efekti, dr Šapić koristi reč efeci.
- Umesto reči paušalno, kaže paošalno.
- Rekao je da su zemlje koje su podržale Jeremića nebitne, misleći na Rusiju i Kinu!
- Govoreći o življu u Republici Srpskoj, Šapić je izgovorio Republiki Srpski.
- Kad ga je Olja Bećković pitala o doktoratu i magistraturi, otkrio je da je magastrirao pre 2009. godine.
- Nazvao je Vuka Jeremića predsednikom UN (ova funkcija ne postoji, Jeremić je predsednik Generalne skupštine UN).
- Govoreći o razlici između LDP i DS, rekao je da te dve stranke imaju potpuno „dijametralne stavove“.

0 коментара:

Постави коментар