Reklame


Najmanje 10 ljudi je povređeno, tri vozila su demolirana a jedan autobus je spaljen danas u neredima u centru Skoplja, ispred zgrade makedonske vlade. Dan ranije 18 povređenih i 16 privedenih.
prevnext

1 / 3

2 / 3

3 / 3
Nereda je bilo i u širem centru Skoplja, rekao je portparol policije Ivo Kotevski. On je dodao da su za vreme protesta polomljeni i saobraćajni znaci, autobuska stajalista, ali najveća šteta naneta je privatnim objektima i vozilima.

Protesti su počeli oko podneva, kao odgovor na proteste na kojima su juče učestvovali Albanci.

Policija se povukla oko 16 sati, a demonstranti su se takođe povukli. Sukob je eskalirao kada su prvo demonstranti bacali kamenje na policajce i zgradu vlade, a nakon toga su počeli da lome vozila koja su bila pored puta.

Nakon toga njihov revolt je nastavljen i u širem centru kod mesta nazvanog "Bit pazar", naseljenom etničkim Albancima, gde su se opet sukobili sa policijom koja je upotrebila suzavac, transportere i specijalce.



Stanje u Skoplju je večeras mirno, ali u gradu je prisutno snažno policijsko obezbeđenje.

U jučerašnjim protestima u Skoplju povređeno je 18, a uhapšeno 16 osoba. Povređena su lica albanske nacionalnosti.

Povod za jučerašnje proteste bio je to što se grupa makedonskih vojnih veterana iz udruženja "Dostojanstvo" pobunila zbog imenovanja Talata Džaferija za ministra odbrane, iako je on bio pripadnik takozvane Oslobodilačke narodne armije.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.