Reklame


Bivši predsednik Hrvatske Stjepan Meseć smatra da je Srbiji potrebna katarza kakvu je proživela Nemačka nakon Hitlera, rekao je on u intervjuu za sarajevsko "Oslobođenje".
"Srbiji je potrebna katarza kao Nemačkoj posle Hitlera"
Mesić smatra da Srbija ne može gubitak Kosova kompenzovati sa delom teritorija BiH. 
"Sada i oni moraju doživeti katarzu, jer nismo im mi izabrali Miloševića, njega je Srbija izabrala, zato moraju prihvatiti ono što je prihvatila i Nemačka nakon Hitlera, mora snositi svoje posledice", rekao je Mesić.
Prema njegovim rečima, neprihvatljive su inicijative po kojima bi se "Srbija namirila na Bosni i Hercegovini" sa Republikom Srpskom zbog gubitka Kosova.
"A to je samo iluzija, Bosna i Hercegovina mora opstati kao država, nema šanse za njeno razbijanje. Međunarodna zajednica mora izvršiti pritisak, da oni koji ne prihvataju realnost, a Bosna i Hercegovina je čvrsta realnost, ne mogu imati odgovorne pozicije u BiH. Takvi moraju otići sa scene", dodao je Mesić.
Po njegovim rečima Hrvatska vodi principijelnu politiku u očuvanju BiH i dodao da se međunarodna zajednica mora snažnije angažovati kako bi BiH dobila novi ustav koji bi joj omogućio brži put u Europsku uniju i NATO.

0 коментара:

Постави коментар