Reklame


Hrvatska hraniteljska porodica usvojila je Maju kada je ona imala četiri godine. Nekoliko meseci kasnije, hraniteljka je ostala u drugom stanju, a Maju su vratili u dom, jer više nisu mogli da se staraju o njoj
Šokantno: Udomili dete, a kad su dobili svoje, vratili ga nazad
Maja  je rođena 2007. godine, a sa majkom koja ima ozbiljnijih psihijatriskih problema i nezaposlenim ocem koji je sklon alkoholu, sa samo nekoliko meseci života, našla se u domu.
Ubzo je prebačena u hraniteljsku porodicu, odakle se vratila u dom, u modricama. Ispostavilo se da su je hranitelji tukli, kako bi je, prema njihovim rečima disciplinovali.

Početak znakova traume


Izuzetno inteligentno dete je pokazivalo sve više znakova duboke traume i povređenosti, odvajajući se od drugih, kako je ne bi ponovo povredili. Postajala je agresivna teško podnosila dom.
Nova potencijalna hraniteljska porodica koja se pojavila je delovala savršeno. Ona je visokoobrazovana zdravstvena radnica, a on profesor na fakultetu. Iz zdravstvenih razloga nisu imali svoje dece, a želeli su da udome dete koje je mnogo propatilo i da mu pruže ljubav. 
Detaljno su bili upoznati sa Majnom prošlošću i znali da se radi o pametnoj devojčici sa kojom će biti potrebno puno strpljenja, pažnje i rada sa njom.
U domove dolaze deca sa sve dubljim psihičkim traumamaU domove dolaze deca sa sve dubljim psihičkim traumama
Sredinom 2011. godine, Maja je postala deo njihove porodice. Nekoliko meseci kasnije, njena hraniteljka je ostala trudna. Prošle godine, 2012. je rodila dete, a oni su odlučili da Maju vrate u dom.
"To je bila najteža odluka u našem životu i nema veze sa tim što sam rodila. Mi smo sa njom imali užasnih problema i odlučili smo da sačuvamo svoj brak i život", objašnjava bivša Majina hraniteljka.

Incident u vrtiću


"Kada je Maja napravila incident u vrtiću i napala drugo dete, psiholog nas je pozvao za nedelju dana. Uz takvu pomoć nisam mogla da rizikujem da nešto pogrešim u odgajanju tog deteta, da dok je kod mene povređuje drugu decu", dodaje ona.
"Maja je to proživela puno lakše nego mi. Rekla nam je da joj je tamo lepo, a mi smo plakali sedam dana. Sada je prošlo neko vreme, shvatila je da je ostala bez svoje sobe i bicika, pa za tim žali", zaključuje bivša Majina hraniteljka.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.