Reklame

Istorija.
Mnogi su je pisali i pišu, svako na svoj način, ali je malo onih koji su je pisali onakvom kakvom jeste. Tek u novije vreme, falcifikovati istoriju, zahvaljujući naučno-tehničkim pronalascima je teže falcifikovati, mada, moguće je uraditi i fotomontažu ili montirati lažni video snimak.
Da se mi na početku naše priče vratimo u malo dalju prošlost.
U udžbeenicima osnovne škole, stoji da smo mi narodi slovenskoga porekla. Južni Sloveni su se na balkansko poluostrvo počeli doseljavati početkom 7. veka negde sa prostora današnje Ukrajine, naseljavanje je trajalo oko 200 godina i oni su, ili asimilovali starosedeoce ili ih pobili, počevši da stvaraju svoje državne tvorevine na ovim prostorima. E, tako od prilike, piše u istorijskim udžbenicima i mi smo znajući ovo dobijali petice u osnovnim školama, kada su nas nastavnici propitivali. Ti isti su nam upravo to i govorili. Opet, ni oni nisu krivi što su nas lagali, jer, sami su tako na fakultetima učili.
Ali, nauka napreduje, pa je na osnovu DNK materijala, na osnovu posmtrnih ostataka ljudi iskopavanih na ovim prostorima, može sa sigurnošću utvrditi podudarnost sa odredjenom osobom ili sa odredjenom etničkom grupom.
Na osnovu arheoloških iskopavanja sa čak 215 lokaliteta širom Balkana, a da su lokaliteti stariji od gore pomenutog 7. veka, DNK analizom kostiju, koja je vršena na Institutu u Lozani u Švajcarskoj, ono što ste učili u školi slobodno zaboravite. Jer, ustanovljeno je da etničke skupine, narodi, koji žive na prostorima Balkana, konkretno Srbi, Hrvati, Bošnjaci i Makedonci, su tu najranije od 5. veka pre nove ere!!! Da, odlično vidite i pročitali ste dobro. Pomenuti narodi na ovim prostorima žive već više od 25 vekova. Podudarnost DNK materijala sa arheoloških nalazišta poklapa se sa sadašnjom DNK strukturom stanovništva od 65% do neverovatnih 98%. Zavisno od lokaliteta odakle su kosti. Uglavnom, prosečna podudarnost je negde oko 80%.
Tolika je i trenutna prosečna podudarnost izmedju Srba i Hvata i Bošnjaka. Dok su Makedonci, malo manje slični sa 65% sličnosti sa Srbima i Hrvatima i 30% sa Bugarima.
Na ni jednom arheološkom nalazištu nije pronadjena nekropola sa DNK materijalom koja odgovara sadašnjim Abancima a da je starija od 11. veka.
Šta nam ovi naučni dokazi govore?
Južni Sloveni, sadašnji narod je autohton narod, koji je naseljavao balkansko poluostrvo i nije ni od kuda došao, barem ne pre 25. vekova. Tačno je da su postojale i druge etničke grupe naroda, Kelti, Sasi, Dačani,  Tračani, ali njihov broj u odnosu na slovensku populaciju je bio zanemarljiv i oni su se na ovim prostorima utopili u mnogobrojnost Slovena.
Dakle, jedini logični zaključak jeste, da kada su početkom nove ere počela osvajanja rimske imperije na Balkan, deo Slovena je krenuo na sever, pa najpre naselio današnju Panoniju, zatim Lužički region u današnjoj Nemačkoj, Češku, Slovačku i Poljsku i najdalje su otišli Ukrajinci i Rusi, na severo-istok.
Sloveni koji su ostali, a ogromna većina njih je ostala na Balkanu i prihvatila vlast Rima.
Zna se da neki od najvećih vladara starog Rima su upravo poreklom sa ovih naših prostora, na primer Dioklecijan je iz primorja, Konstantin je iz Niša, itd.
Priča Albanaca da vode poreklo od nekakvih Ilira i da su živeli tu oduvek u Albaniji današnjoj, nema naučnu potporu. Tek od 11. veka nekropole otkopane, pokazuju DNK sličnost sa današnjim njihovim stanovništvom.
Možda se nekome Srbinu, Hrvatu ili Bošnjaku neće dopasti ovaj tekst, da budee isto što i onaj drugi sa kojim je do juče ratovao, ali, tu je nauka i to se ne može krivotvoriti.
Zanimljivo je, da je i sam Nikola Tesla, jedan od najblistavijih umova čovečanstva, poreklom Srbin iz današnje Hrvatske, u jednom intervijuu datom za jedne kalifornijske novine rekao od prilike ovo isto. Kako je sam Tesla to mogao znati pre više od 100 godina, od kada je to i naučno potvrdjeno, ostaje nama misterija. Medjutim, Tesla je govorio da je to jedan isti narod, razdeljen religijom i da su na tim prostorima oduvek. Čak je i sam kompozitor Dvoržak sa kojim je Tesla bio dobar prijatelj, to i napisao u pismu jednom svom prijatelju u jednom pismu, da je to čuo od Tesle i da njihova češka prapostojbina nije istok, nego sam Balkan.

1 коментара:

  1. Није тачно да су друга племена попут Трачана (грчка верзија од Рашана), Дачана, Илира и Келта, неке друге народне групе.
    Сви поменути представљају само србска племена укључујући и Гале,Гете, Хете, Ските,Сарбате(Сармате), јер тадашњи антички историчари нису имали данашње схватање нације, посматрајући различита племена истога рода као засебне групације.
    Сва та имена почевши од Илира,Дачана,Трачана па до Сармата и осталих јесу исте, србске расе који говоре истим језиком и имају исте обичаје. Сам Херодот је примјетио да су Илири и Сармати (читај Сарбати) истога рода. Грчи историчари су имали навику да имена народа, предјела, ријека и осталога дјеломично измјене или скроз деформишу прилагођавајући га своме уху, на шта упозорава и јеврејски историчар Јосиф Флавијус из 1. вијека нове ере.
    Руска царица Катарина II из 18. вијека у својим Дјелима, XI, стр. 642/643 каже: "Ја држим да је краљ Алфред или било који други англосаксонске расе, био Словен, и још се плаћа порез у Енгелској који се зове 'от сохти', и Енглези знају да је тај порез успостаљен од Саксонаца који су једно словенско племе".
    Келти су са Балкана (Хелма), али само владајући слој и ратници, јер су идући са Балкана на Британскоме острву и Ирској затекли старосједиоце.
    Иначе, ријеч Словен се појављује тек у 5. вијеку нове ере, док је ријеч Србин много старија.
    Срби на Балкану су много више од 25. вијекова.
    У свакоме случају истина излази на видјело.

    ОдговориИзбриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.