Reklame


Posle ukidanja sudske presude Slađani Novoselnik i njenom sestriću (17) za ubistvo muža Domagoja u javnost procurili novi detalji, da je pre setrića nagovarala bivšeg ljubavnika na ubistvo što je on odbio

rešetke,  silovanje, zatvor, osuđenik, istraga, Prokuplje
Ilustracija
ZAGREB – Pošto je vrhovni sud Hrvatske oborio presudu Slađani Novoselnik i njenom sestriću (17) za ubistvo supruga Domagoja (32) u junu 2011. godine  u Vrisniku na Hvaru u javnost su procurele novi detalji o slučaju.

Slađana, koju su mediji  prozvali "fatalnom ujnom", navodno je, osim muževog sestrića, nagovarala i svog bivšeg ljubavnika da ubije njenog muža. Taj muškarac je radio u njegovoj firmi, a on je Slađanine ideje prepričavao svojim kolegama, a po Hvaru se pročulo kako njen pokojni muž je pronašao čak olabavljene šrafove na točku svog vozila.

Ljubavnik je ubrzo posle tog incidenta napustio firmu, a Slađana muža. Ubijeni Domagoj je prema navodima medija navodno  sve oprostio, a ona se vratila na Hvar gde su se ponovo venčali, dobili dete, kada kod njih dolazi njihov sestrić koji je osumnjičen za Domagojevo ubistvo na njen nagovor.

Vrhovni sud Hrvatske poništio je za sada iz nepoznatih razloga sudsku presudu Slađani Novoselnik i njenom sestriću (17) zbog čega će ovaj proces biti ponovljen ispočetka.

Razlog ponavljanja leži u splitskom sudu, koji će morati da odgovori u ponovljenom postupku na brojna pitanja: “ Da li je “ fatalna ujna” tražila da ubije muža ili ga je sestrić ubio iz ljubomore?, Da li je ona seksom manipulisala 17 –godišnjim sestrićom, nagovorivši gad a kuhinjskim nožem usmrti njenog supruga I svog ujaka, a maloletnik dobio 10 godina zatvora kao izvršilac ubistva, koje je počinjeno u julu 2011. godine u mestu Vrisnik na ostrvu Hvaru, gde su se svo troje doselili iz Virovitice.

Osuđeni maloletnik odmah po hapšenju tvrdio je da je svog ujaka ubio u samoodbrani, a u finalu suđenja izjavio da ga on uopšte nije ubio, nego da ga je zapravo ubila ujna u koju je bio zaljubljen i kao je preuzeo krivicu  na sebe da bi je zaštitio.

Slađana Novoselnik je pred sudom priznala da je jedanput imala seksualni odnos s sestrićom zato što je on u jednom periodu bio jako pažljiv, ali ne i da su bili u dugoj vezi.

Navode “ fatalne ujne” potvrdio je i psihijatrijski veštak, koji je posle objavljenih veštačenja zaključio da je ona s jedne strane gajila emocije prema mužu koju naziva ljubav, a u vezi s maloletnim sestrićem je imala “ užitak koji joj se dogodio”. U žalbi na osnovu koje je ukinuta presuda sedamnaestogodišnji mladić je bio maloletan samo po datumu rođenja, ali je bio fizički dovoljno jak momak, a psihički stabilna osoba koja zna šta hoće, pa se teško može reći da je bio zaveden i izmanipulisan.

Najviše polemike međutim izazvao je deo njegovog iskaza prema kojem je on svojoj ujni Slađani rekao “da će se ujaka rešiti do kraja avgusta”, a na šta ga je ujna navodno ohrabrila rekavši mu da pazi na sebe. Tom navodnom razgovoru maloletnika i ujne niko drugi nije prisustvovao i nema svedoka koji maloletnikov iskaz mogu potvrditi. 

Međutim, sud je taj deo iskaza ocenio verodostojnim i u njemu našao najviše elemenata za to da ga je Slađana podsticala na ubistvo muža.

0 коментара:

Постави коментар